Екс-військовослужбовців затримано при спробі продати іноземній спецслужбі державну таємницю

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.02.2009 02:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6663

Співробітники української контррозвідки запобігли спробі незаконної передачі іноземній спецслужбі документів, які містили державну таємницю.

Вони хотіли продати проектно-технічну документацію військового об'єкту, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Слідче управління СБУ направило до суду матеріали кримінальної справи щодо трьох громадян України по звинуваченню у державній зраді (стаття 111 Кримінального кодексу України).

Повідомляється, що колишніх військовослужбовців було затримано співробітниками СБУ під час спроби скопіювати матеріали проектно-технічної документації військового об'єкту.

За даними СБУ, цю інформацію військовослужбовці мали намір передати представнику іноземної розвідки за грошову винагороду у 300 тис дол.

"Іноземеця, який намагався отримати відомості, які складають державну таємницю, видворено з України за протиправну діяльність", - повідомляє СБУ.

За даними інформованих джерел в РНБО, пише газета "Сегодня", мова йде про стратегічний авіаційний військовий об'єкт, який давно привертає увагу іноземних спецслужб, а видвореним шпигуном був представник китайських розвідструктур (нагадаємо, кілька років тому з України видворили групу громадян КНР, що намагалися отримати відомості закритого і конфіденційного характеру на дніпропетровському "Південмаші". Тоді ж позбулися посад генерали - перший завголови СБУ Андрій Хомич і начальник обласного УСБУ Володимир Слободенюк).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.