У СП обурені закликом Луценка до ДАІ щодо активізації збору штрафів

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 11.02.2009 03:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6665

Заступник глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин обурений закликом міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до підлеглих активізувати збір штрафів на дорогах для наповнення бюджету МВС.

А ти заплатив штраф?

Як повідомили у прес-службі глави держави, за словами Пукшина, такий заклик прозвучав на останній розширеній колегії МВС, що відбулася 6 лютого за участю першого віце-прем`єра Олександра Турчинова та керівників центрального апарату і територіальних управлінь МВС.

"Міністр внутрішніх справ, прогнозуючи проблеми з держбюджетом, зокрема виплатами зарплат працівникам МВС, закликав підлеглих латати дірки у бюджеті МВС за рахунок активізації збору штрафів на дорогах. "Знаходьте способи забирати наші гроші. На грані фолу, але робіть. Там наші зарплати" - такі слова дозволив собі використати Луценко", - стверджує Пукшин. При цьому заступник глави Секретаріату Президента наголосив, що такі висловлювання можуть викликати громадське обурення.

"Міністру Луценку слід пам`ятати, що штрафи за порушення правил дорожнього руху були підвищені, передусім, для наведення порядку на дорогах, а не для поповнення фонду зарплат працівників ДАІ, тим більше, що половина зібраних штрафів спрямовується у місцевий бюджет", - підкреслив Пукшин.

Заступник глави Секретаріату нагадав, що за неповних 3 місяці дії ініційованих Президентом України законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху вдалося припинити безлад на дорогах і переламати тенденцію зростання кількості ДТП та кількості постраждалих і загиблих на автошляхах. За січень ц.р. скоєно на 40% менше ДТП, а кількість загиблих у них скоротилася на 45%.

"Зараз дуже важливо не займатися профанацією президентської ініціативи, а завершити наведення порядку на дорогах, перейти на цивілізовані відносини "водій-ДАІшник" та мінімізувати зловживання працівників ДАІ. Штрафи повинні стягуватися виключно у спосіб, визначений законом", – наголосив Пукшин.

"Водії не винні і не потрібно нікого ставити у "стійло", як образно висловлюється міністр. Потрібно робити свою роботу, а не шукати, як перекласти на інших свою відповідальність», - звернув увагу заступник глави Секретаріату.

В той же час, міністр внутрішніх справ Луценко вважає, що Президент України Віктор Ющенко повинен спільно зі всіма керівниками органів влади шукати вихід з економічної кризи, а не прислухатися лише до думки окремих осіб.

Луценко закликав усіх не створювати галасу навколо листа міністра фінансів України Віктора Пинзеника, оскільки це робочий документ Мінфіну і нічого в ньому секретного немає.

Нагадаємо, що з 17 листопада 2008 року почали діяти нові штрафи, більші за попередні у 10 разів. Законодавчо вони набули чинності ще п'ятнадцятого числа, але оскільки неділя - вихідний день, інспектори ДАІ почали по-новому штрафувати тільки з 17 листопада.

За перші 4 дні дії нових штрафів в Україні ДАІ заробила 7 млн грн.

Від “Аратти”. У свою чергу ми можемо нагадати нашим доблесним борцям із зайвими грошима в гаманцях українських водіїв, що за законом України “Про міліціію”, основними завдання міліції є не лише “виконання кримінальних покарань і адміністративних стягнень”, а в першу чергу:

- забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав і свобод, законних інтересів;
- запобігання правопорушенням та їх припинення;
охорона і забезпечення громадського порядку;
виявлення і розкриття злочинів, розшук осіб, які їх вчинили;
- забезпечення безпеки дорожнього руху;
- захист власності від злочинних посягань;
- участь у поданні соціальної та правової допомоги громадянам, сприяння у межах своєї компетенції державним органам, підприємствам, установам і організаціям у виконанні покладених на них законом обов'язків.


Тобто - на першому місці має бути все-таки забезпечення безпеки і свобод громадян, і лише потім - стягнення штрафів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.