Кожен третій європеєць покладає на євреїв провину в фінансовій кризі

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 11.02.2009 08:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6667

Жителі Європи стали гірше відноситися до євреїв через глобальну фінансову кризу і військову операцію Ізраїлю в секторі Газа.

Селянин і єврей-лихвар. Гравюра, Аугсбург, 1531 р.

До такого висновку прийшла єврейська організація “Антинаклепницька Ліга” (ADL), за замовленням якої в 7 європейських країнах було опитано 3500 чоловік.

Так, близько третини опитаних - 31 відсоток - заявили, що винуватцями фінансової кризи є євреї. Результати дослідження наводить ізраїльська газета "Гаарец".
Незадоволеність 40 відсотків респондентів викликало надто великий, на їхню думку, вплив євреїв на найбільші бізнес-структури. З цим погоджується більше половини опитаних з Чехії, Іспанії і Польщі.

Також значне число європейців, що взяли участь в опитуванні, стали гірше відноситися до євреїв через військову операцію в Газі, не можуть пробачити їм розп'яття Ісуса Хріста, а також упевнені, що про Холокост говорять надто часто.

Представники ADL відзначили зростання антисемітських висловів в Інтернеті після початку фінансової кризи. При цьому як опитані описують побачений ними зв'язок між євреями і глобальною фінансовою кризою, не уточнюється (хоча тут помітне просте і логічне пояснення - достатньо подивитися на те, хто очолює найбільші і найвпливовіші фінасові та банківські структури - як на світовому рівні, так і на державному - в Європі і США, а також хто опинився в центрі гучних скандалів з фінансовими "пірамідами" в США - прим. “Аратти”).

Відзначимо, що політики і економісти в основному схильні звинувачувати в кризі фінансові інститути США, а також керівництво країн, які підтримують політику дешевих кредитів.

Графік негативного відношення до євреїв в семи європейських країнах з доповіді “Антинаклепницької Ліги”




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.