Уолл-стріт відповіла обвалом на план Обами

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 11.02.2009 08:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6668

Після звістки про те, що Сенат США схвалив план із порятунку американської економіки, який розроблено адміністрацією Барака Обами, основні фондові індекси у вівторок різко знизилися.

Основні фондові індекси різко знизилися

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Dow Jones втратив 4,62 відсотка (381,99 пункту), закрившись на позначці 7 888,88 пункту, Nasdaq упав на 4,2 відсотка (66,83 пункту) до 1 542,73 пункту, а Standard & Poor's 500 знизився на 4,91 відсотка (42,73 пункту), зупинившись на рівні 827,16 пункту.

За словами експертів, інвестори побоюються, що план фінансової стабілізації може виявитися неадекватним до умов, що склалися в економіці. Крім того, деякі учасники ринку зазначають, що пропозиції не доопрацьовано, і вони не містять конкретних заходів із скорочення проблемних активів.

Глава Мінфіну Бен Бернанке заявив на Капітолійському пагорбі, що країна опинилася у глибокій кризі з часів "великої депресії". На його думку, антикризові заходи уряду не можуть дати миттєвого позитивного результату, однак можуть запобігти ще більш драматичному сценарію для фінансової системи та економіки в цілому.

"Ми знаходимося в стані найглибшої втрати довіри до фінансового ринку та песимізму стосовно заходів уряду", - заявив Гайтнер, виступаючи перед сенаторами.

Виступи двох найвпливовіших у фінансовому світі персон транслювалися в прямому ефірі CNBC.

Крім того, учасники інтерактивного голосування на сайті CNN також песимістично оцінили "програму порятунку" - 48% вважають, що вона не спрацює, 42% вважають, що це тільки початок і потрібно більше допомоги держави, лише 11% визнали програму заходів "достатньою". На момент підготовки матеріалу в опитуванні взяли участь 20 тисяч 973 осіб.

Більшість представників бізнес-спільноти та аналітики зазначили, що вівторок всупереч сподіванням не став переломним моментом у кризі довіри, що охопила ринки, навпаки, давши зрозуміти, що найгірші часи, ймовірно, ще попереду.

Нагадаємо, план Обами передбачає вливання в економіку США близько 838 мільярдів доларів. З них близько 500 мільярдів піде на придбання проблемних активів, а інші буде витрачено на підтримку кредитування та збільшення капіталу банків, а також на податкові пільги.

План Обами - пакет антикризових заходів вартістю $ 838 млрд, який розроблено адміністрацією США, було схвалено сенатом 10 лютого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.