Америка нам допоможе. Матеріально

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.02.2009 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6669

Сполученi Штати Америки готові розглянути прохання України про надання кредиту для покриття дефіциту державного бюджету на 2009 рік.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США.

«Так, якщо вони (Україна) звернуться до нас – ми розглянемо це питання», – сказав прес-секретар Держдепартаменту Роберт Вуд.

Україна – важливий партнер для США, зазначає Держдепартамент і сподівається на продовження співпраці з Києвом у рамках Міжнародного валютного фонду.

«Ми впевнені, що Україна повинна багато працювати разом із МВФ для виконання економічної програми», – зазначив прес-секретар.

Водночас він відмовився спрогнозувати, якою буде відповідь США на прохання України про кредит, оскільки в нього немає інформації про надходження таких прохань.

Міністерство фінансів України просить Мінфін Росії оцінити можливість надання кредиту в розмірі 5 мільярдів доларів на покриття дефіциту державного бюджету.

7 лютого в Мюнхені прем'єр Юлія Тимошенко повідомила, що направила листа із проханням надати Україні фінансову допомогу для покриття дефіциту держбюджету, зокрема, в США, Європейський Союз, Китай, Японію й Росію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.