На думку вчених, секс - єдине задоволення, що не шкодить людині

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 11.02.2009 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6674

Секс, можливо, - єдине задоволення в житті, яке корисне для здоров’я. Здорове статеве життя не тільки піднімає настрій, але і дозволяє зменшити ризик захворювання цілої низки недуг.

Секс повинен супроводжуватися взаємними почуттями і коханням

Так, минулого місяця учені з Ноттінгемського університету дійшли до висновку, що чоловіки, які продовжують жити повноцінним статевим життям після 50 років, менш схильні до ризику виникнення раку простати, повідомляє InoPressa з посиланням на газету The Daily Mail.

Втім, вони ж встановили, що надмірне захоплення сексом (понад 20 разів на місяць) у віці 20-30 років, навпаки, збільшує ці ризики.

Крім того, нагадує автор статті, під час сексуальної близькості у кров викидаються такі речовини, як серотонін (гормон, що підвищує настрій), і імуноглобулін А, що захищає нас від звичайної простуди і грипу.

Британський кардіолог професор Пітер Уайсберг заявив виданню, що твердження про те, що під час статевого акту збільшується ризик серцевого нападу є помилковим. За його словами, це лише чергова корисна для тіла вправа, як скажімо прогулянка на милю.

Британський лікар Сара Брюєр стверджує, що секс побічно запобігає розвитку остеопорозу, адже під час і після статевого акту у чоловіків виробляється тестостерон.

Фінським ученим, у свою чергу, під час дослідження 1000 чоловіків у віці від 55 до 75 років вдалося встановити прямий взаємозв'язок між активністю статевого життя і еректильною дисфункцією. У тих, хто займається сексом щонайменше три рази на тиждень, ризик розвитку цієї патології вчетверо менше в порівнянні з тими, хто займається сексом рідше за раз на тиждень.

У жінок старшого віку клімакс супроводжується різким зниженням рівня естрогену - гормону, що відповідає за отримання задоволення від статевого акту. Проте американські дослідники встановили: у жінок, що займаються сексом щонайменше раз на тиждень, рівень естрогену під час менопаузи удвічі вищий.

У той же час лікарі попереджають (і це в першу чергу стосується покоління віагри): процентна частка захворювань, що передаються статевим шляхом, у віковій групі більше 40 років за останні роки збільшилася. При цьому 12% чоловіків у віці 50 років взагалі не використовують контрацептиви. Отже, укладає автор статті, не поспішаєте "віддаватися пристрасті" - раніше подумайте про безпеку.

Варто також зазаначити, що у Великобританії, в умовах фінансової кризи, секс став найпопулярнішою розвагою, що не вимагає фінансових витрат. Такі дані були отримані в результаті опитування двох тисяч жителів Сполученого Королівства. Сексу програло безцільне бродіння магазинами і обмін останніми чутками.

Найбільші любителі сексу живуть у Шотландії. 43% з опитаних жителів Шотландії назвали секс своїм улюбленим способом проводити вільний час. На півдні Англії тих, що віддають перевагу сексу решті варіантів безкоштовного дозвілля - тільки 35%.

Від “Аратти”. Зі свого боку зауважимо, що секс без взаємного почуття і без кохання, - лише задоволення фізіологічних потреб, до того ж такі стосунки часто спричиняють низку інших захворювань, що передаються статевим шляхом. Тому термін "здорове статеве життя" повинен вживатися разом з терміном "взаємне кохання" і бути йому синонімом :)


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.