Уряд полегшив життя автомобілістам

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.02.2009 18:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6677

Уряд України скасував обов’язкове одержання тимчасового реєстраційного талона для водіїв, що керують транспортним засобом за довіреністю.

Тепер передача прав на керування автомобілем може здійснюватися лише на підставі довіреності за умови наявності водійського посвідчення.

Відповідне рішення було прийнято в середу на засіданні уряду.

"Якщо у людини є права, вона може водити машину і при цьому у неї є довіреність на управління цим транспортним засобом, то чому вона змушена користуватися ще й тимчасовим реєстраційним талоном? Чому весь світ живе без такого талону, а Україна ні? Я тут не можу логіки зрозуміти", - заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час розгляду цього питання на засіданні уряду.

Передбачається, що від дня набуття чинності відповідної постанови уряду тимчасові реєстраційні талони будуть видаватися винятково на добровільних засадах. При цьому чинними залишаються вже видані тимчасові реєстраційні талони: "Одержання цього тимчасового реєстраційного талона є добровільним. Ті, хто має цей тимчасовий реєстраційний талон, вільно користуються ним до кінця його дії", - заявила Тимошенко.

При цьому уряд вказаною Постановою відмінив штрафи, які стягувалися у випадку відсутності у водія такого талона.

За словами прем’єр-міністра, скасування обов’язкового одержання реєстраційних талонів "не є українським ноу-хау". Такий крок здійснюється для спрощення життя людей і процедури передачі права на керування автомобілем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.