Сьогодні кияни масово протестують проти Космічного правління

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.02.2009 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6684

Сьогодні зранку перед столичним будинком мерії тисячі киян висловлюють своє ставлення до місцевої влади. Водночас, у приміщенні Київради, народні обранці намагаються ухвлити міський бюджет на цей рік.

Акція організована громадськими організаціями столиці та політичними силами, зокрема БЮТ, Блоком Катеринчука, КПУ. Учасники акції також тримають прапори Блоку Віталія Кличка, «Народної Самооборони» тощо.

Кияни пікетують мерію із вимогами: знизити тарифи на житлово-комунальні послуги, не робити дитячі і підліткові клуби міста платними, не робити платним медичне обслуговування, припинити відключення від теплопостачання бюджетних установ і житлових будинків, зберегти муніципальні надбавки лікарям та вчителям на рівні 2008 р., скасувати нове положення про надання дозвільної документації на встановлення малих архітектурних форм, "припинити свавільне впровадження поборів та покласти край психологічному та фінансовому тиску на працівників бюджетної сфери і підприємців тощо.

Серед мітингувальників є також представники малого та середнього бізнесу і автоперевізники. Приватні підприємці вимагають від народних обранців та КМДА припинити обкладати їх різноманітними поборами, в тому числі непомірною арендною платою та тарифами за комунальні послуги. Перевізники, зі свого боку, просять столичну владу створити нормальні економічні умови для їхньої роботи.

В акції беруть участь люди різного віку, у тому числі студенти, які прийшли з табличками назв своїх навчальних закладів, зокрема, муніципальних, які Льоня Космос має намір прихватизувати, а також члени профспілкових організацій та інші.

Учасники акції тримають плакати з написами: «Мер – не заробляй на дітях гроші!», «Дітки, подайте, Христа ради, 48 млн. меру Черновецькому на бідність».

Загалом, за оцінками МВС, кількість мітингувальників перевищує 2000 осіб.

Представник БЮТ нардеп Анатолій Семинога повідомив журналістів, що вимоги мітингувальників разом із резолюцією Київради будуть направлені Президенту України та уряду.

Приблизно на дві години мітингувальники перекрили рух Хрещатиком від вулиці Богдана Хмельницького до Майдану Незалежності. Однак зусиллями міліції, їх відтіснили із проїжджої частини на тротуари.

Голова представництва Держкомпідприємництва в Києві Віталій Апостол повідомив журналістів, що влада у особі Олеся Довгого не бажає вислуховувати вимоги громадян і пропустити їхніх представників до сесійної зали. "Олесь Станіславович Довгий не впускає до Київради і взагалі не хоче слухати вимоги", - зазначив він.

Лідер блоку свого імені Віталій Кличко провів у сесійну залу представників мітингу, після чого Довгий пообіцяв надати їм слово і вислухати всі їхні вимоги.

Після того, як депутати міськради спробували особисто під стінами мерії розібратися, чи відбувалися там насправді бійки, секретар Київради Олесь Довгий дав короткий брифінг. Він заявив, що, поспілкувався з начальником Головного управління МВС у Києві, і той не зафіксував фактів бійки на пікеті з міліцією.

У зв'язку з цим Довгий попросив начальника ГУ МВС у Києві оприлюднювати цю інформацію з трибуни міськради.

Наразі мітинг триває, як і сесія міськради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.