Тимошенко взялася за біогази. За неутилізацію - штрафуватимуть, але через три роки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.02.2009 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6688

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко ініціює запровадження з 1 січня 2012 року штрафних санкцій для підприємств, які в процесі виробництва не утилізують органічні відходи.

Про це повідомла прес-служба.

За дорученням прем’єр-міністра, цю норму необхідно передбачити в законопроекті про сприяння використання біологічних видів палива.

Під час спеціального засідання уряду з питань інвестиційних проектів у галузі енергозбереження Тимошенко заявила, що ця норма повинна набрати сили не з сьогоднішнього дня, а через три роки, оскільки підприємствам потрібно дати час для впровадження відповідних технологій: «Щоб кожне підприємство знало, що якщо воно впродовж цього часу нічого не зробить для утилізації своїх органічних відходів, то вже через три роки воно потрапить під серйозні штрафи», - підкреслила прем’єр-міністр.

Тимошенко також доручила профільним міністерствам і відомствам вивчити відповідний європейський досвід щодо запровадження штрафів для підприємств, які не утилізують відходи під біогаз.

Також Глава уряду доручила Міністерству аграрної політики розробити спеціальну соціальну рекламу, яка б містила інформацію про позитивний досвід використання біогазу та попередження про штрафи.

Крім того, Юлія Тимошенко доручила Міністерству регіонального розвитку та будівництва і Міністерству з питань житлово-комунального господарства в місячний термін внести зміни до державних стандартів і нормативів щодо введення в експлуатацію нових об’єктів: «Там чітко має бути сказано, що об’єкт не вводиться в дію, якщо у нього є біовідходи, які не утилізуються відповідним чином для виробництва з них біопалива».

За словами Тимошенко, для тих підприємств, які перейдуть на біопаливо та альтернативні джерела енергії, буде запроваджено пільги аж до податкових канікул.

Прем’єр-міністр України Тимошенко пропонує звільнити на десять років від податку на прибуток, ПДВ й акцизних зборів діяльність підприємств, яка пов'язана з використанням альтернативних поновлювальних джерел енергії.

«Необхідно дати повні податкові канікули на десять років для виду діяльності, а не для підприємства, який пов'язаний з використанням поновлювальних джерел енергії», - заявила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр переконана, що зниження податків дозволить активніше розвивати як використання поновлювальних джерел енергії в Україні, так і економіку в цілому, оскільки це сприятиме створенню нових робочих місць, і, відповідно надходженню доходів до Державного бюджету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.