Генарал СБУ заявив, що Наливайченко займається пустою метушнею

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.02.2009 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6689

Генерал СБУ, нардеп Андрій Кожем’якін заявив, що ніякої справи Могилевича у провадженні не було, а були тільки оперативні матеріали.

Вчора, 11 лютого, виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко оприлюднив інформацію про те, що так звана справа у відношенні Могилевича, яка провадилась 12 років, відновлена всього за два роки.

«У зв’язку з цим, я черговий раз заявляю, що ще у червні 2006 року судом було відмінено постанову про відкриття відверто замовної кримінальної справи за фактом знищення справи Могилевича у відношенні до мене і колишнього Голови Служби безпеки України Олександра Турчинова. Ніхто, ніколи, жодних матеріалів, які мають оперативну значимість по відношенню до Семена Могилевича, не знищував», - наголосив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

«Зрозуміло також, що ніколи не було і справи на Могилевича, так як жоден керівник Служби безпеки або Генеральної прокуратури свідомо не піде на злочин – публічне розголошення секретних відомостей про об’єкт оперативно-розшукової справи», - сказав Кожем’якін.

Він нагадав, що на сьогоднішній день Могилевич перебуває у місцях позбавлення волі, а його спільники з «РосУкрЕнерго», які намагались зірвати газові переговори з Росією і які позбавили Європу на тривалий час газу, розшукуються правоохоронними органами Росії.

«Наш же керівник Служби безпеки замість того, щоб займатися справою «РосУкрЕнерго», про загрозу якого для інтересів національної безпеки ми попереджували ще у 2005 році, захопився «зшиванням» справи на російського в’язня Семена Могилевича», - сказав Андрій Кожем’якін.

«Вся ця пуста метушня на тему Могилевича є нічим іншим, як спробою відволікти сили і засоби спецслужби на невигідний об’єкт, чергова спроба ухилитися від вирішення дійсно важливих завдань державної ваги», - сказав перший заступник голови фракції БЮТ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.