Помер «хрещений батько» Андріївського спуску

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 10.08.2006 21:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=669

На 77-му році життя перестало битися серце одного з найвідоміших скульпторів Києва і України Валентина Зноби.

Кияни знають його як автора скульптури Козака Мамая на Майдані, меморіалу в'язням Дарницького концтабору, захисникам Букринського плацдарму і багато інших, повідомляє "Газета по-київськи" .

Його називають "хрещеним батьком" Андріївського спуску. Це менш відомий, але заслуговуючий не меншої подяки киян факт - що "художня галерея просто неба" на Андріївському спуску існує зараз багато в чому саме завдяки зусиллям Валентина Івановича Зноби. Тому немає сумнівів, що звання народного художника України і Почесного громадянина Києва він носив по праву.

Талант Валентина Івановича одержав визнання і в багатьох країнах світу. Скульптура дочки Ярослава Мудрого Ганни, королеви Франції, і хіміка Мечникова в Парижі, пам'ятник Солдатові в залі Слави на Уклінній горі в Москві - це його роботи. А ще пам'ять про нього залишилася в Англії, Італії, Греції, США, Канаді, Японії...

Поховали Валентина Івановича сьогодні, на Байковому кладовищі в Києві...

Ми глибоко сумуємо і від щирого серця висловлюємо свої глибокі співчуття близьким і рідним покійного, його друзям, знайомим, всім хто його знав.

Вічна Пам’ять Великому Майстру! Він назавжди залишиться в наших серцях і пам’яті, а також в своїх творіннях, що він залишив нам!

Редакція порталу «Аратта. Вікно в Україну».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.