Ложка дьогтю у президентській піар-діжці меду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.02.2009 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6690

Історія із захопленням “Фаїни” - не може бути приводом для самохизування українських політиків, оскільки завдала значного удару по авторитету держави.

Спроби окремих українських політиків зайвий раз «пропіаритися», наголошуючи на своїй визначальній ролі у звільненні українських моряків разом з судном «Фаїна», яке перевозило військовий вантаж у Кенію, образливі не тільки для екіпажу «Фаїни» та людей, які довгими місяцями чекали своїх рідних з полону, а й завдають значного удару по міжнародному авторитету нашої держави.



Про це заявив народний депутат Юрій Гримчак.



Він наголосив, що «у світі не може мати поваги та держава, яка йде на поступки терористам й вирішує навіть таку благородну справу, як звільнення своїх громадян, шляхом виконання вимог морських піратів (читай терористів) та їх посібників».



«Україна ж, якщо вірити словам керівника служби зовнішньої розвідки Миколи Маломужа, мала б відчувати подвійну ганьбу, - зазначив народний депутат. - Перш за все, через те, що її суховантаж з військовою технікою виявився незахищеним від розбійного нападу сомалійських піратів. А по-друге, через відверто неадекватну роль вітчизняних спецслужб, які замість проведення операції зі звільнення заручників погодилися на торги з терористами й навіть брали безпосередню участь у виплаті їм викупу».



«Можна скільки завгодно говорити про те, що військова операція зі звільнення заручників могла б нести загрозу їх життю, можна прикриватися й найкращими людськими почуттями, однак результат таких дій українських спецслужб один – вони показали абсолютну нездатність наших компетентних органів протистояти терористичним викликам», - наголосив Юрій Гримчак.



Як повідомили у СП, сьогодні «Фаїна» прибула у порт Момбаса, а завтра, моряки екіпажу суховантжа прилетять спецрейсом до Києва.



Як повідомла прес-служба Президента Ющенка, церемонія зустрічі з родичами моряків судна «Фаїна», які повертаються на президентському спецлітаку з Кенії, очікується орієнтовно о 10.00 у п'ятницю, 13 лютого, в аеропорту «Бориспіль».



Планується, що у церемонії зустрічі візьме участь Президент України Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.