На Марсі знайшли життя?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.02.2009 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6701

Вчені знайшли на червоній планеті місцевість яка, якщо не населена, то могла бути населеною у минулому.

Під час аналізу даних, отриманих камерою HiRISE орбітального апарату Mars Reconnaissance Orbiter для регіону Марса під назвою Аравійська Земля, вчені припустили, що ця місцевість населена.

Виявлені нещодавно геологічні особливості Марса вказують , що в минулому на Червоній планеті могли існувати умови, придатні для формування життя, повідомляє Space.com.

У Весняному кратері дослідники побачили два насипи з розгалуженнями. За їхніми словами, ці структури зовні нагадують гідротермальні джерела в Дальхаузі, Австралія при погляді на них зверху.

Гарячі джерела є потенційною нішею для існування живих організмів. Передбачувані марсіанські джерела розташовані в глибокому кратері з пологими схилами. У минулому, коли Марс був істотно більш теплим і вологим, ніж зараз, джерела могли живитися за рахунок підземних вод.

Для того щоб остаточно поставити знак рівності між виявленими структурами та гідротермальними джерелами, необхідно встановити мінеральний склад марсіанських утворень. Поки вчені не можуть зробити цього через шару марсіанського пилу.

Раніше повідомлялося, що російські вчені планують доставити на супутник Марса Фобос живі організми.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.