У центрі Києва сталася перестрілка. Правоохоронці - як завжди, не в курсі

Автор/джерело -  © MIGnews



Дата публiкацiї - 16.02.2009 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6710

Такого ще не бувало: у центрі столиці України, буквально під носом у вищого керівництва сталася перестрілка. Поки прибули напівсоні міліцаї - все закінчилось і злочинці зникили.

Сьогодні в центрі Києва, в двох хвилинах їзди від Секретаріату Президента, в п'яти – від Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, перехожі громадяни стали свідками абсолютно унікальної і дикунської, для мирного і цивілізованого міста, події у стлі Голівуду: у районі вулиці Еспланадої відбулася серйозна перестрілка.

Що саме сталося – сказати наразі складно.

Поки правоохоронці "готують" коментарі, кореспонденти Mignews проводять власне розслідування. Завдяки розповідям очевидців події, нам вдалося відновити деякі епізоди "вуличної війни".

Отже, встановлено, що все почалося з того, що одне з перехресть по вул. Еспланадній перегородила легкова машина, з неї вийшли декілька чоловік і попрямували в тільки їм відомому напрямку.

Через декілька хвилин після цього почалася гонитва і стрілянина. Наш очевидець розповідає про те, як бачив, що одна людина була поранена в спину, другого чи то убили, чи то підстрілили, а третій встиг втекти на "Субару".

Інший свідок розповів, що приблизно 5 чоловік в цивільному одязі, без яких-небудь розпізнавальних знаків, намагалися чи то заарештувати, чи то заштовхати в машину трьох "супротивників". Побачивши, що за всім цим спостерігають перехожі, невідомі звенулися до них із словами: "ви повинні надати нам допомогу – ми співробітники міліції".

Представники міліції у формі, які прибули на місце події через деякий час, не могли відповісти, хто ці люди, що за завдання вони виконували, і взагалі зрозуміти, що відбулося серед білого дня в центрі європейської столиці.

Зараз міліціянти самі намагаються все це з'ясувати у свідків.

Втім, вони вже знайшли декілька гільз, але знахідка підтвепрджує лише те, що відомо: стріляли.

15:08 Наш кореспондент продовжує спілкуватися зі свідками ЧП. Одін з них підтвердив: п'ять чоловік нападали, троє – відбивалися. Очевидець також підтвердив, що і на одного, і на другого (у якого стріляли) наділи наручники. Це наводить на думку, що операція проводилася невідомими правоохоронцями.

Проте подальші події ці думки розвіюють – до місця, де "брали утікачів", під'їхала машина "Lanos" (серійний номер АА 8745 АТ) і нібито затриманих помістили у багажник (двох чи трьох?!).

Таким чином версія про те, що перестрілку влаштували правоохоронці в боротьбі із злочинцями, поки маловірогідна.

Від “Аратти”: ми відстежуватимемо подальший розвиток подій і іенформуватимемо вас про те, що дізналися.

Наразі можемо зауважити, що колеги із видання Mignews або дещо призабули, або свідомо не пригадали. А саме: стрілянина у центрі столиці відбувається далеко не вперше. На початку і у середині 90-х у центрі Києва, прямо на вулиці, сталося кілька замовних вбивств із застосуваннм вогнепальної зброї.

Проте, щоб були перестрілки - ми пригадати не можемо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.