У столиці сьогодні стріляли. Міліція по злочинцях

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.02.2009 22:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6714

Як виявилося, стрілянину в центрі Києва сьогодні спричинило силове захоплення оперативниками банди злодіїв-барсеточників.

Сьогодні вдень співробітники карного розшуку київської міліції для затримання групи «барсеточників» змушені були застосувати зброю для відстрілу набоїв з гумовими кулями.

Як повідомив Центр громадських зв’язків Управління МВС України у місті Києві, інцидент стався близько 14.00 на вул. Шота Руставелі.

За інформацією ЦГЗ, група осіб вкрала з автомобіля "Лексус" портфель з документами. Під час затримання двоє крадіїв намагалися вчинити опір співробітникам міліції, внаслідок чого після попереджувального пострілу в повітря, вони застосували вказану зброю, поранивши двох злодіїв.

Ще одному вдалося втекти, наразі він розшукується.

Обидва затриманих - громадяни Республіки Грузія.

Від "Аратти": Як показав перебіг цього інциденту, в українському МВС ліва рука не зовсім в курсі, що робить права. Причому, очевидно, що руки ці діють окремо від голови. Інакше б співробітники у формі не тільки були б в курсі того, що відбувається на їхній території, а й змогли б пояснити громадянам, які, поза бажанням, стали свідками події, суть того, що відбулося.

Ми вже не кажемо про таку дрібницю, як взаємодія підрозділів МВС. Адже - зовсім поруч, у на станції метро несе службу наряд ППС метрополітену. Якби така взаємодія була - то напевно втекти одному із злочинців було б важче. А якби патрулі ДАЇ були інформований вчасно - то точно б підозрюваний, як кажуть, нікуди б не подівся із "підводного човна". Саме для такої функції - координації підрозділів, в штаті МВС спеціально існує посада чергового по райвіддлу.

Зрозуміло, що за таких високопрофесійних дій міліціянтів не варто було б казати про високий ризик для цивільних громадян. А оскільки цього свідки події не помітили, то ми звертаємо увагу міністра Юрія Луценка на те, що нині серед міліціейських підрозділів, очевидно, усі хати скраю. Чи не так Юріє Віталієвичу?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.