Парламент задовольнив прохання Пинзеника

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.02.2009 12:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6717

Верховна Рада України ухвалила постанову “Про відставку міністра фінансів України Віктора Пинзеника”.

“За” проголосувало 238 із 439 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

За відставку проголосувала майже у повному складі фракції БЮТ, КПУ, Блоку Литвина. Із фракції “Наша Україна – Народна самооборона” за відставку проголосували 37 народних депутатів, а з фракції Партії регіонів – 1.

Сам Пинзеник не був присутнім у сесійній залі Верховної Ради, де розглядатиметься питання щодо його звільнення.

Про причини його відсутності, сьогодні під час ранкового засідання парламенту, повідомив головуючий перший заступник голови ВР Олександр Лавринович, відповідаючи на вимоги представників деяких фракцій щодо особистої присутності Пинзеника на засіданні.

Він повідомив, що мав перед тим телефону розмову з Пинзеником, і той повідомив, що перебуває у лікарні, і тому не братиме участі у пленарному засіданні.

«Він попросив розглядати це питання без нього, і попросив народних депутатів України підтримати його заяву», - сказав Лавринович.

Між тим, поки що немає чіткої визначеності коаліції щодо кандидатур на заміщення вакансії. Різні джерела називають декілька призвищ: екс-міністри фінансів Ігор Юшко та Ігор Мітюков, екс-глава Національного банку Сергій Тігіпко, керівник групи радників прем’єр-міністра Тимошенко Віталій Гайдук. Втім сама як прем'єр, так і речники фракцій коаліції на питання, хто очолить фінасове відомство держави втаємничено відповідають, що тривають дискусії.

А тим часом Президент Віктор Ющенко звернувся у Конституційний Суд, аби отримати пояснення: чи може коаліція здійснювати ротацію окремих міністрів із уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.