Уряд повідомив, що хлопцям із сумнівного “Венко” на шельфі немає що робити

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.02.2009 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6720

На підставі вердикту Конституційного Суду, уряд повідомив, що Розпорядження про розірвання угоди із компанією “Венко інтернешнл лімітед” діє.

Про це повідомив урядовий портал.

"Так, Указом Президента України від 18 червня 2008 р. № 566 було зупинено дію розпорядження Кабінету Міністрів від 21 травня 2008 р. № 740 „Про припинення Угоди між Кабінетом Міністрів України та компанією „Венко інтернешнл лімітед" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря" з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо відповідності розпорядження Конституції України (конституційності).

Конституційний Суд України ухвалою від 10 лютого 2009 р. № 6-уп припинив конституційне провадження у справі зважаючи на порушення Президентом України пункту 2 статті 45 Закону України „Про Конституційний Суд України", тобто через невідповідність конституційного подання вимогам, передбаченим Конституцією, Законом України „Про Конституційний Суд України". - говориться у повідомленні.

На підставі відмови Конституційноо Суду у розгляді конституційного подання Президента України, уряд повідомляє, що його розпорядження знову діє. "З огляду на те, що Конституційним Судом України припинено провадження у зазначеній справі, відновлюється дія розпорядження Кабінету Міністрів від 21 травня 2008 р. № 740 „Про припинення Угоди між Кабінетом Міністрів України та компанією „Венко інтернешнл лімітед" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря". наголошується у повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.