Кінець комуністичного раю. У Донецьку “боржникам” відключили гарячу воду

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.02.2009 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6723

Влада професійних захисників інтересів народу від ПР діє більшовицькими методами. У Донецьку, за борги, з 19 лютого відключать від постачання гарячої води 139 житлових будинків, мешканці яких сплатили за послуги теплопостачання на рівні 50% і нижче.

Про це повідомив на прес-конференції заступник директора комунального підприємства «Донецькміськтепломережа» з питань економіки Микола Єрмоленко.

За його словами, «на сьогодні, як вимушений захід, підготовлено й передано пропозицію у виконком про відключення гарячої води в 139 будинках, мешканці яких мають найбільшу заборгованість - 13 млн. грн.». Єрмоленко констатував, що вже з 19 лютого почнеться відключення цих будинків, в яких оплата нижча від 50%.

Керівник «Донецькміськтепломережі» поскаржився, що «населення міста Донецька загалом заборгувало за послуги теплопостачання більш як 120 млн. грн. за останні 3 роки, і це близько 20 тисяч сімей, які з різних причин не платять і не оформляють субсидії».

«Ми робимо все можливе і неможливе, аби не допустити відключення наших котелень, щоб забезпечити людей і теплом, і гарячою водою, - пояснив Єрмоленко, - Але я б закликав усіх подумати про оплату послуг, адже ми всі в одному човні». Він визнав, що при відключеннях від гарячої води 139 будинків частково незаконно постраждає й та частина населення, ті 40%, які платять.

Єрмоленко повідомив, що відключення – це крайній захід, і, як правило, спочатку подаються позови до судів на неплатників, заарештовується їх майно: «Ми сьогодні подали позови на суму 30 млн. грн. проти своїх неплатників, проти населення. Ми заарештували, наклали арешт на 676 квартир». Він підсумував, що підприємству складно займатися цим, але змушують обставини і несвідомість споживачів.

Від “Аратти”: ми вдячні панові Єрмоленку за те, що своїми антиконституційними діями він наочно показав нам, виборцям, що означає "зростання добробуту кожного вже сьогодні", проголошене Партією регіонів, яка має абсолютну владу у Донецьку.

А добробут донеччан зріс настільки, що далеко не кожний ніні може розразуватися навіть за умовні комунальні послуги. Проте, нагадаємо, що саме уряд Януковича своєю постановою унеможливив громадянам вибір, гарантований Конституцією, заборонивши встановлювати індивідуальні системи опалення та нагріву води.

Відтак, тим самим рішенням уряду було легалізовано не тільки монополію аферистів і шахраїв із так званих виробників комунальних послуг, а й запроваджено антиконституційний принцип більшовицької колективної віідповідальності. І тепер всі, незалежно від того, сплатили вони за неякісні послуги шаленні гроші чи ні - вольовим рішенням чиновника просто позбавляються і грошей, і послуг.

Виникає питання: кого захищає влада? Мультимільярдерів, які прихватизувавши крантики косять бабло у свої кишені, чи нас, громадян, які, власне, тимчасово віддали цю владу чиновникам? Невже державний інтерес плягає у тотальному пограбуванні безправних громадян України?

Ми, виборці, користуючись своїм конституційним правом, публічно вимагаємо від Президента та прем'єр-міністра: негайно скасувати антиконституційне рішення уряду Януковича, яке легалізує колективну відповідальність громадян за дії, яких вони не вчиняли.

Ми публічно вимагаємо від Генерального прокурора Олександра Медведька негайно розглянути питання та порушити кримінальну справу проти осіб, які зловживаючи службовим становищем: тривалий час привласнюють кошти громадян, не надаючи задекларованих послуг; які готували та ухвалювали антиконституційне рішення уряду.

Ми закликаємо громадян не сидіти мовчки і не терпіти надалі паразитів і шахраїв, які, зловживаючи владою спустошують наші сімейні бюджети. Ми маємо у законний спосіб довести, що не шахраї-чиновники, а ми, громадяни є справжніми хазяйвами у нашому домі - Державі Україна!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.