Депутат ВР АРК Зубков пропонує прибрати всі вінки з узбіч кримських доріг

Автор/джерело -  © “Новості Крима”



Дата публiкацiї - 19.02.2009 18:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6735

Депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим Олег Зубков вважає за необхідне до початку курортного сезону прибрати з узбіч доріг, що прямують в курортні регіони півострова, всі знаки і вінки, встановлені на згадку про загиблих в дорожньо-транспортних пригодах.

Він низько летів...

Про це О.Зубков заявив на засіданні кримського парламенту 18 лютого.

З цією пропозицією парламентарій виступив в ході обговорення проекту ухвали «Про деякі питання дорожнього господарства і поліпшення обслуговування водіїв і пасажирів в Автономній Республіці Крим», яким, зокрема, пропонується не допускати будівництва в смузі відведення автомобільних доріг малих архітектурних форм без оформленої належним чином документації.

«Потрібно говорити про демонтаж не тільки стаціонарних пам'ятників, але і демонтаж вінків», - підкреслив О.Зубков.

За його словами, практика установки вінків на місці ДТП стала популярною останніми роками, і якщо так продовжуватиметься, скоро всі дороги будуть схожі на кладовища.

«Я розумію почуття родичів загиблих, але поминати потрібно тільки на кладовищах», - сказав депутат. При цьому він додав, що вид траурних знаків «не служить створенню гарного настрою у тих, хто прямує на відпочинок». В зв'язку з цим О.Зубков заявив, що дорожні служби повинні не тільки прибрати вінки, але і стежити за тим, щоб не встановлювалися нові.

Кримський парламентарій також висловив думку, що установка пам'ятних знаків вздовж доріг і в інших подібних місцях виправдана у разі трагедій з численними жертвами, і то, тільки після отримання відповідного дозволу.

Від “Аратти”. А не краще було б кримському депутату перейматися культурою і дисципліною поведінки учасників дорожнього руху на кримських дорогах? Чи облаштуванням пішоходних тротуарів чи велосипедних доріжок?

Інколи вінок на місці ДТП - єдине нагадування про те, що тут обірвалося чиєсь життя, а винуватець події може бути виправданий через те, що, наприклад, його батько депутат того ж парламенту АРК, чи сам носить значок? Або належть до касти богообраних, для яких швидко можна організувати евакуаційний чартер до Ізраїлю.

Та й вінки на дорогах нагадують про плинність життя, бо ангел-охоронець не завжди встигає за "шумахерами"... А в місцях геопатогенних зон, де відбувається більшість аварій, на превеликий жаль, ПДР не передбачений дорожній знак "Обрежно! Небезпечна природна зона"...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.