СБУ програла суд офіцеру запаса ЗС РФ, а нині народному депутату

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 19.02.2009 19:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6738

Печерський райсуд Києва закрив справу, порушену за позовом СБУ проти народного депутата Валерія Коновалюка у зв’язку із порушенням законодавства про державну таємницю.

Коновалюк виграв у Печерському суді справу у СБУ

Як повідомили у прес-службі голови комісії ВР із питань з'ясування обставин доставки до Грузії української зброї Валерія Коновалюка, суд постановив припинити провадження розгляду справи у зв'язку із відсутністю складу злочину відповідно до статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Народний депутат України, голова парламентської комісії із розслідування законності доставок української зброї у Грузію Валерій Коновалюк спростував звинувачення СБУ про розголошення державної таємниці. Він так прокоментував дії спецслужби:

"Нагла та цинічна дія працівників СБУ щодо порушення законів і Конституції лише демонструє, у якому стані перебуває сьогодні ця спецслужба", - сказав Коновалюк.

Регіонал також назвав дії Служби безпеки України провокацією.

"Провокація Служби безпеки України, яка не мала успіху, була пов'язана із результатами розслідування збройових махінацій та корупції нинішньої влади. Замість того, щоб займатися забезпеченням безпеки країни, боротися із корупцією та економічними злочинами вони навпаки їх прикривають, але я буду із цим боротися і йти до кінця", - заявив він.

Як повідомлялося, 26 січня стало відомо, що Служба безпеки України склала та направила до суду протокол про порушення законодавства про державну таємницю депутатом Верховної Ради від Партії регіонів Валерієм Коновалюком.

Раніше СБУ порушила кримінальну справу за фактом розголошення інформації, що є державною таємницею. 1 жовтня в Інтернеті була опублікована копія листа державної компанії із експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення Укрспецекспорт із грифом обмеження доступу, а також інтерв'ю Коновалюка з коментарем до цього документа.

Від “Аратти”: Як говорить відомий сатирик - "Ретельніше потрібно, товариші, ретельніше"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.