У Китаї упіймали гігантського щура вагою три кілограми

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2009 07:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6741

У китайському місті Фучжоу, розташованому на півдні країни, упіймали гігантського щура.

Вага гризуна складає близько трьох кілограмів, а довжина його хвоста - понад 30 сантиметрів, пише британське видання The Daily Telegraph.

Місцевий житель, який представився журналістам як Сянь, і який упіймав щура, розповів, його увагу привернув натовп людей, які спостерігали за гризуном. Побачивши щура, Сянь вирішив, що він, можливо, зацікавить учених як рідкісний вид, і кинувся за ним. Він зловив гризуна за хвіст, а потім підняв його над землею, схопивши за загривок.

Побачивши фотографії тварини в пресі, представники місцевого лісового господарства заявили, що спійманий гризун може відноситися до виду китайських бамбукових щурів. Проте фахівці підкреслили, що точні висновки про приналежність тварини до того або іншого різновиду можна буде зробити тільки після огляду щура.

Доросла особа китайського бамбукового щура може досягати 25 сантиметрів в довжину. Цих тварин знаходили в південних районах Китаю, а також на півночі Бірми і у В'єтнамі. Цей вид щурів живе в земляних норах і харчується бамбуком.

Один з підвидів цієї породи гризунів, суматранський бамбуковий щур, може досягати 75 сантиметрів в довжину (разом з хвостом), а вага деяких особин складає трохи менше 4 кілограмів.

Цей вид щура згадується Артуром Конан Дойлем в оповіданні "Вампір у Сассексі", - з циклу пригод Шерлока Холмса.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.