Кремлівські бонзи готуються до війни проти власного народу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2009 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6745

У Кремлі активно готуються захищатися від власного народу поліційними спецназами. Чисельність поліційних сил Росії вже досягла 2,5 млн. - тобто більша за Збройні Сили.

Чисельність силових структур, орієнтованих на боротьбу з внутрішніми загрозами, в Росії вже, ймовірно, перевищила чисельність армії: за деякими даними, кількість силовиків "для внутрішнього вживання" вже становить 2,5 млн. Експерти указують, що в країні повним ходом йде кризова мілітаризація держуправління.

Ця точка зору підтверджується низкою фактів.

Так, Президент Дмітрій Медвєдєв розпорядився сформувати федеральний кадровий резерв силовиків; під Курганом починають випуск нових броньовиків для розгону демонстрацій, а про створення власного спецназу повідомляє навіть не мілітарне, на перший погляд, Росрибальство.

До складу кадрового резерву силових відомств увійдуть представники армії, внутрішніх військ МВС, військ цивільної оборони і Федерального агентства спецбудівництва, повідомив напередодні сайт Кремля. Мова йде про професіоналів вказаних відомств, які засиділися на низьких посадах, але при появі високих вакансій, гідні їх заміщати. Формуванням резерву опікуватиметься управління Президента з кадрових питань. Очікується, що це підвищить службову мотивацію силовиків.

Про те, що влада побоюється масових виступів у зв'язку з кризою, заговорили в кінці минулого року, коли було припинено скорочення внутрішніх військ. А зараз, наприклад, завод протипожежного устаткування в Курганській області отримав велике замовлення на броньовики з водометами для розгону демонстрацій.

Додатково, в країні активно розвиваються чисельні приватні силові структури. Услід за "корпоративними арміями" "Газпрому" і "Транснєфті" в МВС заговорили про армію "Олімпстрою", а Росрибальство пообіцяло створити антибраконьєрський спецназ "Піраньї".

"Внутрішня стабільність в умовах кризи під великим питанням", — коментує ситуацію політолог Дмитро Орешкин. "До осені число безробітних в Росії офіційно досягне 10 млн.", - заявив вчора лідер КПРФ Геннадій Зюганов. "Це катастрофа, — вважає він. — Світова практика показує, що зростання безробіття на 1% провокує зростання злочинності на 5%". Якщо внутрішніх військ не вистачить, будуть у нагоді і рибспецназовці, і навіть охоронці з приватних фірм, вважають експерти.

"У частини федеральних чиновників є ілюзія, що захиститися від наслідків кризи можна силовими способами, — говорить член думського комітету з безпеки Геннадій Гудков — Це утопія. У історії чимало прикладів, коли мілітаризація держави лише підсилювала небезпеку озброєних зіткнень".

За матеріалами російских ЗМІ


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.