Допа і Гепа мандрують стежкою Космосу. У кишені харків’ян

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2009 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6750

Сьогодні Харківська міська влада затвердила нові тарифи на комунальні послуги. За принципом, тотожним КМДА. Харків’яни супроводжували засідання виконкому гучними протестами.

Як розповів прес-секретар Об’єднання профспілок області Юрій Лисенко, сьогодні, у Всесвітній день соціальної справедливості, як ніколи гостро постало питання про створення гідних умов для життя українців.

«Наші вимоги – гідні зарплати, пенсії, обґрунтовані й реальні тарифи!», – сказав Юрій Лисенко.

Сьогодні виконком харківської міськради затвердив нові, підвищені, тарифи на утримання житла, які набудуть чинності з 1 березня.

Тарифи розраховані для кожного будинку окремо. Тепер замість 87 копійок за квадратний метр харків’яни в середньому сплачуватимуть 1 гривню 38 копійок, а дехто й маже 2 гривні. Мешканців перших поверхів виконком звільнив від сплати за технічне обслуговування ліфтів.

У міськраді наполягають на обґрунтованості тарифів. Нова вартість послуг стовідсотково покриватиме витрати на утримання будинків, кажуть в мерії.

«Із тарифу виключені послуги, що раніше фактично не надавалися. Зокрема, прибирання підвалів буде оплачуватися тепер винятково коштами з міського бюджету», – заявив секретар міськради Геннадій Кернес.

Сергій Тесленко, голова Харківського обласного об'єднання профспілок, під час засідання наголосив, що тарифи економічно не обгрунтовані. «Переплата населенням при розрахунках за квадратний метр площі квартир може досягти більше 50% від фактичного об'єму відходів, що вивозяться, і в масштабах міста це може скласти більше 31 мільйона гривень, виходячи із загальної площі, яка у нас закладена в цих розрахунках». - сказав він

Нагадаємо, що КМДА вже двічі ухвалювали подібні тарифи на комунальні послуги, проте вони були скасовані Указом Президента, як такі, що порушють чинне законодавтсво.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.