Уряд вишукує 1 млрд. грн. на іпотечне кредитування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.02.2009 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6759

Уряд України планує виділити 1 млрд. гривень на іпотечне кредитування.

Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила під час наради з головами обласних рад.

За словами Юлії Тимошенко, уже в п’ятницю, 27 лютого, на спеціальній нараді з будівельниками буде вирішуватися питання розподілення цих коштів між регіонами: «В п’ятницю ми визначимося щодо порядку розподілення всіх квот на незавершене будівництво. Буде пропорційний розподіл між всіма областями».

Прем’єр-міністр відзначила, що кредитуватися буде незавершене будівництво, готовність якого складає близько 80%. «Давати цей іпотечний кредит будемо через державні банки і тільки тим, хто купуватиме квартири», - підкреслила Глава Уряду.

Юлія Тимошенко повідомила, що з будівельними компаніями уже досягнуто домовленості щодо встановлення мінімальної вартості такого житла: «Ми домовилися з будівельниками про таку мінімальну ціну на квадратний метр житла, якої в природі в принципі не існує».

Щоправда невідомо, скільки квартир насправді дістанеться везунчикам, які отримали державну іпотеку, адже готовність будинку у 80% означає, що за більшість помешкань вже внесено плату або частково, або повністю. Тобто, очевидно мова йде про ту частину житла, яке будівельна організація чи інвестори планували віддати у вільний продаж.

Наразі ніде не уточнювалися й умови цієї державної іпотеки і що означає «пропорційний розподіл за регіонами», однак, практика показує те, чого, можливо, не помічає прем'єр: там де існує халявна ціна на щось, обов'язково присутня безмежна корупція державних чиновників, які ту халяву розподілятимуть.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.