Мер Києва Черновецький має на меті обмежити доступ ЗМІ до КМДА

Автор/джерело -  © “Телекритика”



Дата публiкацiї - 11.08.2006 19:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=676

Київський міський голова Леонід Черновецький визначить список представників Київської міської державної адміністрації, які матимуть повноваження коментувати ЗМІ діяльність міської влади.

Про це він повідомив сьогодні на брифінгу в мерії, коментуючи на прохання журналістів листа, поширеного прес-службою КМДА про впровадження нової схеми спілкування із ЗМІ працівників мерії.

У тексті повідомляється, що найближчим часом в КМДА планується ухвалити нову схему роботи з представниками ЗМІ. Дана схема полягає в наступному: всі коментарі представників КМДА, інтерв`ю, а також будь-яка інша інформація, що стосується діяльності адміністрації, розповсюджуватиметься виключно прес-службою КМДА. У листі міститься прохання стосовно всіх коментарів і інтерв`ю «звертатися і контактувати лише з Ганною Конрат або Мариною Матвієнко». У листі повідомляються контакти цих представників КМДА із зазначенням того, що вони є прес-секретарями, але немає вказівки на те, чиї це прес-секретарі.

У листі міститься прохання «серйозно віднестися до нових вимог і не використовувати особисті телефони керівників КМДА, а також не призначати інтерв`ю через приймальні».

Ухвалення такого рішення «обумовлене прагненням уникнути появи в пресі недостовірної інформації. Також нова схема роботи дасть змогу прес-службі більш оперативно надавати вам запитувану інформацію», - повідомляється у зверненні.

Леонід Черновецький, відповідаючи журналістам, наголосив, що на сьогодні КМДА поповнюється новими людьми, і його команда формуватиметься ще десь упродовж року. При цьому він також наголосив, що кияни можуть «спати спокійно», оскільки він дав можливість пресі бути присутніми на всіх головних подіях, які відбуваються в КМДА. «Слухайте, пишіть, але я не дозволю деяким безвідповідальним абсолютно людям робити абсолютно дурні заяви, які суперечать ідеології моєї команди… Всілякі дурниці, які витягуються зараз з чиновників середньої ланки, я не допущу, тому що інакше це буде хаос», - сказав мер Києва. Він також наголосив, що останнім часом «наростає інформаційна атака на КМДА через певні політичні кола». «Розповідаються байки, що дамба обвалиться і все заллє водою, то раптом якісь тарифи нібито збільшено. Брехня! Нічого не збільшено», - додав мер.

За його словами, нещодавно один із судів спростував 28 публікацій щодо його сина. «Це я наводжу приклад. Всі хапаються за якісь дурниці замість того, щоб говорити про серйозні речі… Я не хочу цю тему (про обмеження осіб, які працюють з пресою) порушувати, але ми змушені захищатися таким чином», - відзначив Леонід Черновецький. З іншого ж боку, за його словами, він зацікавлений у присутності представників преси, і кожна їх заява є для нього важливою. У зв`язку з цим, повідомив мер, буде визначено список найближчим часом з представників КМДА, які зможуть коментувати для ЗМІ події, що відбуваються в місті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.