Кравчук розповів Ющенку і виборцям про танк, який не стріляє

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.02.2009 23:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6769

Перший Президент України Леонід Кравчук обіцяє, що він вживатиме всіх законних засобів, щоб відправити чинного главу держави Віктора Ющенка у відставку.

Про це він сказав на прес-конференції.

“Я буду всіма способами, в рамках закону й Конституції, як я зробив це звернення (щодо відставки Президента - УНІАН) на підставі статті 109 Конституції, я нічого не придумав, Президент подає у відставку, буду діяти так, щоб влада в Україні відбулася, щоб вона захищала інтереси народу”, - наголосив Кравчук.

Він підкреслив, що більшість людей в Україні вважають, що Ющенко має піти у відставку. За його словами, це підтверджують й соціологічні опитування й його особисті контакти з людьми. Він повторив із свого вчорашнього звернення й інші аргументи на користь відставки Ющенка.

При цьому Кравчук наголосив, що в нього “нічого особистого, як дехто натякає, немає до Віктора Андрійовича". Але, дуже складна ситуація в країні не дозволяє йому мовчати.

Він переконаний, що Президент має чесно аргументувати свою позицію, в чому заява Кравчука не відповідає дійсності, а не говорити про якісь нафталіни, про якісь танки. Це не є відповідь по суті, а є пошуком чогось оригінального. "Стариків кидають під танки"... Ну що ж, є прекрасний кінофільм "У бій ідуть одні старики". І, до речі, виграють".

"А якщо Віктор Андрійович вважає, що він – танк, то у мене великі сумніви. Танк, який не стріляє, він нікому не потрібен. Тобто є речі, які треба говорити сьогодні серйозно, не вдаватись до сумнівних аналогій, алегорій, які, до речі, не завжди потрапляють у ціль. І це треба робити грамотно, досконало, розумно і талановито. А якщо не можеш – краще помовчи", - зауважив Кравчук.

Водночас, Кравчук підкреслив, що більше звертатися до Ющенка не буде: "це буде моє останнє звернення до Президента Ющенка. Більше звернень не буде. Ми будемо думати, яким чином змінити ситуацію на краще".

Також Кравчук висловив думку, що імпічмент буде "крайнім кроком по відношенню до Президента".

"Я не хотів би аби, скажімо, Віктор Ющенко був підданий імпічменту і вся його діяльність за чотири роки була буквально перекреслена. Тому що імпічмент це є нищівний удар по президентові. Тому я звертаюся в такому більш гуманному режимі до президента – подати у відставку і оголосити дострокові президентські вибори. Це є патріотичний крок Президента, мужній крок". Кравчук погодився з тим, що це дуже нелегкий крок, але оскільки він свого часу на нього пішов, сьогодні в нього є моральне право радити діючому Президенту подати у відставку.

Від “Аратти”: нам, як виборцям, дуже прикро, що людина, яку ми, практично на руках, Майданом внесли на високу державну посаду - насправді виявився нічим іншим, як жалюгідною пародією на Кучму-3.

Принагідно, ми (оскільки Конституція нам таке право гарантує) нагадуємо вам, Вікторе Андрійовичу, що жоджна із ваших передвиборчих програмних засад - не виконана. Бандити не сидять у тюрмах, обіцяних тисяч робочих місць - шукаємо й ніяк не можемо знайти, вкрадені владою трудові заощадження громадян - вами не повернуті, а Тимошенко за спробу виконати вашу ж обцянку - обпльована вашими клерками за вашої активної участі... Найсвятіше - пам'ять загиблих від Голодомору сплюдрована тупим піаром... Але найпершим був зраджений Майдан, точнііше - проуніверсалений.

І ви після цього вважаєте себе лідером нації? Якої? Бо для нас, українських виборців ви, вибачайте, давно вже перестали таким бути і навряд чи вам і гопнику Януковичу вдасться вдруге пролохотронити всю Україну. Українець двічі у багно не вступає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.