Нардепи ретельно вивчать феномен Космосу і зметикують, як не допускати космольончиків до влади

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.02.2009 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6772

Попередній звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького відбудеться в середині березня.

Про це заявив голова ТСК, народний депутат, Кирило Куликов.

Він зазначив, що вже відбулося перше організаційне засідання комісії, до складу якої увійшло 11 народних депутатів України з усіх парламентських фракцій. Куликов повідомив, що члени ТСК кожного тижня будуть надавати необхідну інформацію про стан розслідування діяльності голови КМДА Черновецького.

«Те, що відбувається в КМДА – це екстраординарні події. Комісія повинна напрацювати зміни до законодавства, і комісія повинна вжити всі кроки для того, щоб подібні випадки не повторювалися в майбутньому… Завдання комісії – щоб інший хворий не прийшов на цю посаду (голови КМДА) ще раз, щоб Київ був тим містом, де громада чесно обирала свого мера, щоб цю посаду», - зазначив він.

Водночас Куликов вважає, що попри розповсюджену думку про психічний стан Черновецького, останній просто цинічний та прагматичний політик. «Немає громадян, які б не говорили, що наш мер – ідіот. І мене це бентежить, тому що насправді пан Черновецький зовсім не ідіот. Він цинічний, прагматичний, виважений політик та фінансист. На сьогодні будь-які звинувачення меру – він нам всім покаже довідку про те, що він ідіот. Покаже довідку, що він душевно хворий і що він не може відповідати за свої вчинки та омине будь-яку відповідальність», - сказав Куликов.

Куликов підкреслив, що в українському законодавстві не передбачена норма про попередню психічну перевірку політиків, які претендують на посаду мера. У зв’язку з цим комісія ініціюватиме затвердження нового законопроекту, в якому ця норма буде передбачена.

Куликов також додав, що комісії 23 лютого були передані 52 томи інформації, яку отримала свого часу тимчасова слідча комісія на чолі з віце-спікером ВР України Миколою Томенком, яка працювала впродовж 2008 р.

Остаточний звіт ТСК, на думку народного депутата, відбудеться в травні 2009 р. «Тоді ми вже будемо вирішувати, чи будемо продовжувати далі діяльність нашої ТСК», - заявив він.

За словами Куликова, ТСК буде працювати постійно в стінах КМДА, де буде також відкрито гарячу телефонну лінію і буде вестися особистий прийом громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.