Диоксінові пригоди. Президентський клерк показав, що язик не тільки до Києва може довести

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.02.2009 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6773

Суд за позовом нардепа Давида Жванії до заступника Балоги Ігоря Пукшина вже показав, що клерки гаранта не тільки не здатні відповідати за свої слова, а й взагалі плювали на закони й Кримінальний Кодекс.

Про це повідомив представник Жванії у суді Геннадій Москаль.

Судові слухання показали, що чиновники високого рангу не навчилися відповідати за свої слова у демократичному суспільстві і не можуть знайти в себе мужності вибачитися.

Захисник Пукшина під час судового засідання заявив, що про причетність Жванії до отруєння Ющенка Пукшину стало відомо від слідчого ГПУ і від самого Президента України Ющенка, але згідно п.2 ст. 387 КК України у разі розголошення даних досудового слідства наступає кримінальна відповідальність: «Розголошення даних досудового слідства або дізнання, вчинене суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу незалежно від того, чи приймала ця особа безпосередньо участь у досудовому слідстві чи дізнанні, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність, - карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Захист буде наполягати, щоб на судове засідання було викликано слідчого Генеральної Прокуратури України, який веде справу про отруєння Ющенка, і самого Президента України, які б підтвердили чи спростували інформацію, надану суду представником Пукшина.

У зв'язку із цим винакають питання:

1. Навіщо слідчий ГПУ розповідав потерпілому Ющенку про якісь власні припущення, не підтверджені фактами і чи є ці припущення слідчою таємницею?

2. Чи закон однаковий для всіх, а саме - чи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за розголошення слідчої таємниці слідчий ГПУ, Ющенко та Пукшин?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.