Найдорожча помилка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.02.2009 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6774

Інтернет-провайдер у Чехії допустив помилку в роботі, через яку без доступу до мережі залишились користувачі в Західній Європі, Америці, Африці та Азії.

Помилка, допущена технічним персоналом інтернет-провайдера в місті Угерське-Градіщте на південному сході Чехії, обернулася серйозними проблемами для всього інтернету.

За повідомленнями експертів, збій, який відбувся, став найбільшим за всю історію всесвітньої павутини.

Під час налагодження несучого сервера відповідальний за цю операцію технік чеського провайдера встановив помилкові параметри в комунікаційні модеми. Через це практично постійно взаємодіючі між собою модеми користувачів інтернету, щоб зберегти оперативну працездатність, повинні були обробляти 100 тисяч одиниць базисної інформації у секунду. Виконання такої операції забезпечує лише сучасна техніка.

Більшість модемів були застарілими та виявилися заблоковані, так як не винесли навантаження. Відновити роботу вдалося тільки після повного відключення фірми-винуватця.

Як зазначають юристи, провайдеру, швидше за все, доведеться отримати позови від користувачів про компенсацію завданого збитку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.