Паразити Або Багаті теж плачуть

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.02.2009 11:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6777

Елітні пенсіонери-мільйонери з Конча-Заспи і Пущи-Водиці: “Нова ціна для нас, колишніх керівних працівників органів державної влади, буде непосильною...” А депутати-мільйонери вимагають у Верховної Ради матеріальну допомогу.

Червона тля

Радянські vip-пенсіонери, які усіма правдами та неправдами закріпилися в елітних дачних поселеннях "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця", наразі попри всі кризи сплачують за свої “будиночки” лише... 30% вартості комунальних послуг. Таке право, як пише Українська правда, для них відстояла прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, посилаючися на (хоча у це складно повірити)... “соціальну напругу”, яка може виникнути в елітних поселеннях, якщо підстаркуватих віпів змусять платити комірне у повному обсязі, як і решту громадян України.

Історія почалася з зазіхання ДУСі на права пенсіонерів. Керівник Держу правління справами Ігор Тарасюк запропонував з "метою скорочення видатків державного бюджету на утримання приміщень, а також отримання додаткових коштів для подальшого розвитку зазначених державних об`єктів" брати з міністрів, віце-прем`єрів, керівництва уряду та парламенту, суддів Конституційного та Верховного судів та радянських vip-пенсионерів дещо більшу суму – 30% розрахункової плати за користування приміщеннями, яка включає послуги охорони, прибирання тощо.

За ідею ухопився й, тоді ще не відставлений, міністр фінансів Віктор Пинзеник, та навіть запропонував більше: брати всі 100% розрахункової плати.

Відтак тариф еволюціонував би наступним чином – на прикладі одного з міністрів, якому було надано половину дерев`яного будиночку.

Зараз він сплачує 30% комунальних платежів – це 526 гривень на місяць.

У разі ухвалення Кабміном постанови, ініційованої ДУС, йому довелося би сплачувати 30% розрахункової вартості, тобто 1159 гривень на місяць.

А якщо би взяли за основу пропозицію Мінфіну про необхідність погашення урядовцем усіх 100% розрахункової вартості, чиновнику довелося би сплачувати 3800 гривень на місяць.

Однак, пише видання, прем`єр Юлія Тимошенко взагалі відмовилася виносити на уряд питання, пов`язане з підвищенням плати за користування санаторіями "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця".

Це стало відповіддю прем’єра на сльозне послання радянських віпів: “попередні розрахунки показали, що нова ціна для нас, колишніх керівних працівників органів державної влади, буде непосильною, оскільки за останні роки ця плата вже зросла в 3-4 рази. Невпинно зростають також ціни на ліки і товари першої необхідності", - скаржилися в листі.

“Враховуючи викладене, а також наш внесок у розвиток України, просимо вас, шановна Юліє Володимирівно, вчинити справедливо: не приймати на розгляд проект розпорядження як такий, що фінансово не обгрунтований".

Прихильне до проблем старих серце Тимошенко не витримало, й прем’єр відмовила Тарасюку в реалізації його ідеї з наступних підстав: "З урахуванням обмежених можливостей державного бюджету щодо збільшення заробітної плати і пенсій у 2009-2010 роках, (...) та з метою запобігання соціальній напрузі пропоную на період подолання фінансової кризи (2009-2010 роки) утриматися від ухвалення рішень, що можуть призвести до значно підвищення плати за користування будинками...", - сказано у резолюції Тимошенко на адресу ДУС.

Депутати-мільйонери вимагають у Верховної Ради матеріальну допомогу

Депутати п'яти попередніх скликань Верховної Ради, у числі яких кілька мільйонерів, звернулися в управління справами апарата Верховної Ради з проханням виплатити їм грошову допомогу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відповідні документи з парламенту. Серед прохачів:

Валерій Акопян, депутат ВР четвертого скликання. Часто згадується як засновник (спільно з колишнім нафтогазовим бароном Ігорем Бакаєм) таких компаній, як "Нафтогаз-Постаченерго", "Слов’янська спадщина", "Укргаз", "Укргазсервіс", аудиторської компанії "Альфа Омега".

Ганна Антоньєва, депутат ВР четвертого скликання, директор горілчаного заводу "Артеміда". Кажуть, зараз це не завод, а якесь інше підприємство, яке займається чи то аграрним бізнесом, чи то офісним обладнанням.

Петро Димінський, депутат ВР четвертого скликання, президент футбольного клубу "Карпати". Людина, яка до кінця цього року заявляла про готовність вкласти 15 мільйонів євро в початок робіт з будівництва стадіону у Львові.

Лев Мірімський, депутат ВР четвертого скликання, одна з найбагатших людей Криму. До кризи, за деякими оцінками, його статки оцінювалися в 180 мільйонів доларів.

Людмила Супрун, депутат ВР четвертого скликання, засновниця асоціації "Інтерагро".

Микола Гапочка, депутат ВР четвертого скликання, колишній заступник голови Луганської облдержадміністрації та екс-заступник голови Держкомрезерву України.

Олександр Баранівський, депутат ВР п’ятого скликання від СПУ, колишній міністр аграрної політики.

Михайло Гончаров, депутат ВР п’ятого скликання, керівник Східно-Європейського банку.

Ігор Зварич, депутат ВР п’ятого скликання, президент хутрової фірми "Тисмениця", заслужений економіст України.

Михайло Гладій, депутат ВР п’ятого скликання, екс-губернатор Львівщини, колишній віце-прем’єр міністр, міністр агропромислового комплексу.

Сергій Кальцев, депутат ВР п’ятого скликання, генеральний директор компанії "Олександр" у Запоріжжі, яка займається постачанням гірничошахтного, компресорного та насосного обладнання, абразивних матеріалів.

Ярослав Мендусь, депутат ВР п’ятого скликання, права рука лідера соціалістів Олександра Мороза.

Микола Одайник, депутат ВР п’ятого скликання, колишній директор сільськогосподарського ТОВ "Яланецьке". Колишній президент Тендерної палати України.

У понеділок на погоджувальній раді спікер Володимир Литвин заявив, що "сьогодні 112 колишніх народних депутатів отримують зарплату у Верховній Раді України".

"Деякі з них, – заявив Литвин, – живуть дуже й дуже непогано. Я сьогодні отримую масові звернення про допомогу. Але в нас немає за рахунок чого виплачувати. А закон вимагає. І мені погрожують судами з цього приводу".

Торік матеріальну допомогу на період працевлаштування отримало 160 народних депутатів колишніх скликань на загальну суму понад 20 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.