Дубовий піар. Гарант блюзнірськи пропонує припинити війну, яку він же й розпочав

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.02.2009 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6779

На нараді з координації дій усіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки Перезидент Віктор Ющенко запропонував присутнім припинити політичну війну, яку сам і розпочав. Чомусь до 1 липня.

У своєму вступному слові Віктор Ющенко охарактеризував стан української економіки та закликав до спільних дій, які б дозволили виправити ситуацію у найменш болісний спосіб, повідомила прес-служба.

Найперше він запропонував виробити спільні дії для поновлення діалогу з МВФ.

Глава держави особливо наголосив на тому, що не можна політизувати ці проблеми. «Припинити будь-яке з'ясування стосунків, відмовитися від збурення суспільних настроїв через пресу, шоу. Дуже часто через такого роду дії ми знищуємо власну самоповагу, повагу до національних інтересів. Відмежуватися від популістського фарсу - цим жити неможливо», - запропонував Президент. При виробленні спільного пакету дій він запропонував винести за дужки найбільш чутливі питання зовнішньої та внутрішньої політики.

У цьому контексті він закликав припинити президентські виборчі кампанії, які дехто розпочав, до 1 липня 2009 року. «До 1 липня прошу зупинити виборчу кампанію президентську 2010 року. До 1 липня ми не повинні через політичну нестабільність збурювати ситуацію в системі національного бюджету, економіки, інвестицій. Не треба поспішати. Я переконаний, кому належить перемога - вона до нього прийде», - сказав Президент, додавши, що найголовніше зараз - допомогти країні у кризовий час спільно.

Віктор Ющенко запропонував проводити зустрічі такого формату на постійній основі кожного понеділка. Рішення під час цих зустрічей прийматимуться консенсусом. «Якщо якась сторона буде мати окрему позицію по тому чи іншому питанню, я даю гарантію, що рішення не буде прийнято», - запевнив Президент.

У заході беруть участь Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Голова Національного банку Володимир Стельмах та представник фракції Партії регіонів Микола Азаров.

Замість післямови. Те, що війна за владу проти власного народу розпочата із Банкової - не помітив сліпий або не зрозумів розумово відсталий. То ж як слід розуміти Віктора Андрійовича? Невже від сьогодні кислинські та балоги припинять поливати брудом брехні опонентів та руйнувати структуру української влади? Наприклад, за антиконституційні і незаконні розпорядження буде звільнено із посади главу СП Віктора Балогу? Скажете такого не було? А хто забороняв губернаторам з'являтися на нарадах у прем'єра та заохочував саботаж урядових рішень? Це так, тільки маленький штришок.

Чи будуть відкликані із посад родичі і друзі клерків із Банкової? Адже, навряд чи вони отримали ці посади як фахівці, очевидно, там був інший визначальний критерій. Бо перебування цих некомпетентних людей на високих посадах - становить загрозу суспільству.

Окремо ми звертаємо увагу на відповідальність керівництва НБУ за дії, які мають явні ознаки фінансових афер. Чи Президент Ющенко вважає, що обікрасти власний народ - це означає посилити українську державність?

І останнє. Сама пропозиція припинити дерибан і чвари за змістом є правильною. Але за формою - нагадує чергове дешевеньке шоу. Лохотрон для народу.

Бо якщо б на те були справжні наміри - були б не слова, а дії. Зокрема, кадрові рішення про заміну команди войовничих нікчем-трубадурів на антикризових менеджерів. Були б не побажання у вигляді засмальцьованих словесних штампів, а конкретні фахові пропозиції. Короткі, чіткі й зрозумілі.

А ваші дешеві мантри, Вікторе Андрійовичу, вже просто, вибачайте, набридли. Вони тільки дратують нас, виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.