У Херсоні робітники захопили ОДА. З метою вибити зароблені гроші

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.03.2009 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6784

Працівники ТОВ “Херсонський машинобудівний завод” (ХМЗ) захопили перший поверх будівлі Херсонської обласної державної адміністрації і обласної ради.

Сьогодні близько 500 робітників ХМЗ прийшли о 9.00 до будівлі ОДА і обласної ради в центрі Херсона і вимагали зустрічі з керівництвом ОДА і ради для вирішення питань виплати заборгованості з зарплати.

Частину пікетувальників, близько 200 осіб, запросили до малої зали ОДА на першому поверсі будівлі для зустрічі з головою облдержадміністрації Борисом СІЛЕНКОВИМ. Губернатор пояснив працівникам ХМЗ, що з боку адміністрації вже зроблено все, що в її компетенції: питання зараз знаходиться на рівні уряду і вирішується, але для розв’язання проблеми потрібен час. Однак розмова із знервованими відсутністю грошей людьми відбувалася в підвищеному тоні.

Після зустрічі люди відмовилися покинути адміністративну будівлю. Як повідомив керівник незалежної профспілки «Петровець» Леонід Немченко, «ми захопили перший поверх адміністрації і будемо утримувати доти, доки не виконають наші вимоги: виплатять борги з зарплати і почне працювати підприємство». На думку Немченка, люди готові утримувати будівлю до 3-4 діб.

На даний час на місце події прибув керівник обласного Управління держохорони. Також чекають на прибуття прокурора області, який має пояснити людям, як триває розслідування відносно посадових осіб ХМЗ.

Як повідомлялося, раніше, 3 лютого, працівники ХМЗ, яким підприємство заборгувало до 5,5 млн. грн. зарплати, захопили адміністративну будівлю заводу. З того часу тривають протести працівників заводу. На даний час власник ХМЗ погасив приблизно 0,92 млн. грн. боргу.

Від “Аратти”: спеціально для корумпованого херсонського прокуроа а також його патрона Генерального прокурора Олександра Медведька нагадуємо: несплата працівникові заробітної платні є кримінальним злочином, який є підслідністю прокуратури. Нагадаємо прокурорам, що непорушення кримінальної справи за наявністю ознак злочину - кваліфікується чинним законодавством, як злочинна бездіяльність та приховування злочину, що є, з боку прокурора, - кримінальним злочином.

Ми не маємо жодних сумнівів, що про це відомо й главі Херсонської ОДА пану Силенкову. Між тим, із його боку ми не помітили жодних кроків аби була відновлена дія чинного законодавства щодо працівників цього підприємства. Тільки слова та пустопорожні обіцянки.

Ми вважаємо, що така позиція владних чиновників щодо громадян України є злочинною. І в даному випадку відбуваються свідомі маніпуляції - посилання на уряд тощо. Бо працівникам заборгував конкретний роботодавець, власник недержавного підприємства. Власник, який, попри скоєний злочин, залишається повністю безкарним.

То ж кого в Україні захищає влада?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.