Хорошковський заявив нардепам про неабиякий успіх СБУ

Автор/джерело -  © РБК-Україна-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.03.2009 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6796

Як виявилося, проти Фірташа діяла організована злочинна група на чолі із керівництвом уряду України.

Перший заступник глави Служби безпеки України Валерій Хорошковський заявляє, що обставини кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою групою осіб 6,3 млрд куб. м транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд грн. дають підстави вважати, що "створена злочинна група, включаючи керівництво уряду".

Про це він заявив, виступаючи в парламенті.

Хорошковський повідомив також, що СБУ в рамках розслідування даної кримінальної справи "діє в правовому полі при нагляді Генеральної прокуратури".

За його словами, незаконно привласнений газ є "транзитним газом, який "Газпром" продав RosUkrEnergo. "Газ повинен був би знаходитися в режимі транзиту до цих пір", - відзначив він.

Заступник глави СБУ повідомив також, що в ході розслідування кримінальної справи був затриманий співучасник злочину - заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці "за зловживання службовим положенням".

Між тим, Державна митна служба України звернулася до Служби безпеці України із запитом про роз'яснення причин затримання співробітника Енергетичної регіональної митниці.

Про це повідомив сьогодні голова Держмитслужби Анатолій Макаренко на прес-конференції.

Макаренко уточнив, що відповідне звернення на ім'я в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка було направлене сьогодні вранці. За його словами, 3 березня заступник начальника відділу оформлення митних вантажів Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепетько був викликаний до СБУ на допит як свідок у кримінальній справі за фактом заволодіння посадовцями НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою групою осіб 6,3 млрд куб. м транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд грн. При цьому надалі було ухвалено рішення про затримання Шепетько і узятті його під варту.

Макаренко відмовився назвати причини, за якими був затриманий співробітник його відомства. "Спочатку я хочу отримати роз'яснення від СБУ", - сказав він.

А тим часом невідомі люди в чорній камуфляжній формі у і масках сьогодні увірвались у будівлю НАК «Нафтогаз України» в Києві.

Про це повідомив прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Ілля Саввін.

"Не надавши жодних документів, вони прийшли в чорних масках і чорному камуфляжі. Природно, охорона їх не пустила, але вони перестрибнули через турнікет і пішли гуляти по НАКу", – сказав він.

При цьому Саввін уточнив, що людей у масках - близько 20-ти.

Одразу ж після появи зазначених осіб у приміщеннях НАКу Президент Віктор Ющенко переніс нараду із керівництвом Нафтогазу на невизначенний термін.

Ви вірете у співпадіння? Ми лише зазначимо: всі події розгортаються саме у час, коли Україна має розрахуватися до 7 березня із Росією за поставлений газ. У разі, якщо це не вдасться - на усіх нас чекають штрафні та інші санкції.

То ж чиї інтереси захищає державна спецслужба України?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.