В рамках Закону. Невідомі у Нафтогазі виявилися не терористами, а антитерором

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.03.2009 14:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6797

В офісі НАК “Нафтогаз України” в Києві співробітники СБУ проводять слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 млрд. кубометрів природного газу.

Про це повідомив у прес-центр СБУ.

Коментуючи інформацію, розповсюджену прес-службою НАК «Нафтогаз України» про те, що нібито невідомі особи в камуфляжній формі та масках увірвались до будівлі компанії, в СБУ зазначили, що до приміщення "Нафтогазу" зайшла слідча група СБУ, яка здійснює виїмку документів в рамках розслідування вказаної справи, виконуючи постанову слідчого, який цю справу веде.

«Все відбувається виключно в рамках закону», - наголосили в СБУ.

При цьому у прес-центрі пояснили, що присутність бійців «Альфи» обумовлена виключно охороною слідчих, «оскільки із вчорашнього дня відбуваються спроби блокування розслідування».

Від “Аратти”: власне чинне законодавство України чітко вимагає від слідчих під час здійснення процесуальних дій суворо дотримуватися норм Конституції та законів України.

А вони вимагають не вдиратися у службові приміщення державних та інших установ, а пред'являти відповідні документи, в тому числі, й такі, що засвідчують особу а також законну мету певної дії. При тому, окремо зазначимо, що процесуальні документи у вигляді постанови на виїмку чи обшук мають бути оформлені у суворій відповідності із вимогами КПК України.

Наразі, чинне законодавство чітко регламентує застосування спецназу тільки у виключних обставинах, як то, наприклад, реальна загроза озброєного спротиву чи заподіяння фізичної шкоди працівникам правоохоронного органу.

Невже у державній компанії НАК «Нафтогаз» засіли озброєні терористи? Ми із нетерпінням чекатимемо, коли СБУ оприлюднить документи із їхнього знешкодження. Бо в іншому випадку - дії спецслужби матимуть присмак криміналу, якщо не сказати по-народному.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.