Маски-шоу у Нафтогазі улаштували не без згоди гаранта

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.03.2009 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6799

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що захоплення адміністративної будівлі "Нафтогаз України" здійснювався за наказом президента Віктора Ющенка.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

Турчинов вважає невипадковим той факт, що атака на НАК "Нафтогаз" розпочалася в той момент, коли керівництво компанії знаходилося на нараді в Президента і не мало зв'язку, бо в них охорона секретаріату президента забрала мобільні телефони.

Турчинов також розповів, що не міг зв'язатися протягом трьох годин з першим заступником глави правління НАК "Нафтогаз України" Ігорем Діденком.

"Таким чином, пан Президент разом з паном Хорошковським проводили, напевно, операцію в інтересах конкретних осіб", - підкреслив Турчинов.

Він зазначив, що саме він повідомив Діденку про те, що відбулося захоплення головного офісу НАК "Нафтогаз", після того, як той вийшов з наради у президента.

Також Турчинов повідомив, що підписав листи, адресовані Міністру внутрішніх справ, Генеральному прокуророві, з метою повернути ситуацію в правове поле.

"Головна мета таких дій СБУ (у "Нафтогазі) - це спроба вилучення оригіналів документів, на підставі яких відбуваються взаєморозрахунки з "Газпромом" і на підставі яких сьогодні працює НАК "Нафтогаз", - заявив він.

При цьому Турчинов не виключив, що "коли люди переступають межу закону, коли люди переступають, виходячи з власних корупційних інтересів Конституцію, вони можуть піти на все, у тому числі і на знищення оригіналів цих документів".

"Це дуже серйозна небезпека", - заявив він.

Він також звернувся до співробітників СБУ з закликом не виконувати "злочинний наказ керівництва" стосовно національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Водночас, перший заступник голови правління Нафтогазу Ігор Діденко заявляє про законність дій керівництва НАКу.

Про це він заявив в середу журналістам, коментуючи захоплення силами СБУ Нафтогазу.

За словами Діденка, він не знає причин захоплення НАКу і зараз прямує туди, щоб виявити обставини.

"Я щойно вийшов з наради. Зараз прийду в НАК і розберуся", - сказав він.

Відповідаючи на питання про звинувачення щодо заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою групи осіб 6,3 млрд кубометрів транзитного газу, він запевнив, що діяльність Нафтогазу є законною.

"Діяльність Нафтогазу була і залишається законною. Якщо у деяких керівників слабо з головою, то я їм не лікар", - наголосив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.