Балога коротко підсумував нараду з проблем столичного Космосу: локшина не проконала

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2009 17:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6800

Сьогоднішня нарада під головуванням Президента України, на якій розглядалася робота Київської міської державної адміністрації, виявила посилення кризових процесів у ключових галузях життя столиці.

Такий висновок за підсумками обговорення зробив Глава Секретаріату Президента Віктор Балога, повідомила прес-служба.

Він відзначив, що гостра чотиригодинна дискусія засвідчила серйозні вади в діяльності київської влади, які призводять до сповільнення розвитку міста, поступового занепаду Києва.

Як повідомив Балога, Глава держави виступив із різкою критикою на адресу КМДА і персонально її голови Черновецького. Представникам київської влади було прямо вказано на значні прорахунки у веденні міського господарства. Насамперед, обґрунтовані претензії стосувалися розподілу землі, стану об'єктів комунальної власності і ЖКГ, транспортних мереж і доріг, тарифної політики, забезпечення киян теплом і розрахунків за спожиті енергоносії. Були висловлені зауваження щодо окремих ініціатив, наприклад, запровадження платних медичних послуг чи нових місцевих зборів, які вже викликали хвилю осуду і протестів мешканців Києва.

«У відповідь керівники міста намагалися застосувати нехитрий прийом ще з арсеналу радянської партноменклатури - затушувати провали в роботі, власний непрофесіоналізм «дутими» цифрами звершень і новими обіцянками. Однак пафос запевнень не справив очікуваного ефекту. Президент дав чіткі доручення щодо ретельної перевірки виявлених прорахунків. Окремі аспекти діяльності столичної влади вивчатиме Генеральна прокуратура. До кінця березня ці звіти мають лягти на стіл Глави держави, вони будуть розглянуті на наступній спеціальній нараді. Будуть зроблені адекватні висновки».

Керівник Секретаріату також наголосив, що стан справ у Києві й надалі залишатиметься в зоні особливої уваги Президента.

Замість післямови. Власне, не зовсім зрозуміло, яку ще інформацію потрібно гаранту наших конституційних прав, аби врешті угледіти, що стосовно киян Конституції просто не існує. Точніше, існує в іншому, виключно паперовому вигляді.

І про масову клептоманію космічних чиновників вже ходять легенди. Тільки, очевидно, повз Банкову.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.