Турчинов в шоці від СБУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2009 17:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6801

Неправомірні дії Служби безпеки України щодо захоплення приміщення НАК “Нафтогаз України” направлені на зрив розрахунків за спожитий російський природний газ.

Про це повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов в середу на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

За словами Олександра Турчинова, захоплюючи будівлю «Нафтогазу», СБУ насамперед намагалася вилучити оригінали документів, на підставі яких НАК «Нафтогаз України» здійснює розрахунки з ВАТ «Газпром» за газ.

Перший віце-прем'єр-міністр відзначив, що такі дії є вкрай небезпечними, оскільки знищення оригіналів документів може призвести до зриву розрахунків, що, в свою чергу, спричинить відключення газу для населення: «Мета цієї агресії – зірвати розрахунки з російським «Газпромом». Мета цієї агресії полягає в створенні умов для серйозного соціального протистояння, тому що для забезпечення своїх антиконституційних дій керівництво СБУ прийняло рішення арештувати весь газ, що є в газових сховищах. У зв’язку з цим може виникнути проблема опалення міст».

Турчинов підкреслив, що реальність такого сценарію підтверджує той факт, що захоплення будівлі «Нафтогазу» відбувається саме напередодні розрахунків з «Газпромом».

«Ці агресивні дії здійснюються проти власної держави. І мета цієї агресії не тільки зберегти мільярдні статки, мета цієї агресії – дестабілізація ситуації. Це злочин, скерований проти власної держави, це злочин, скерований проти власних громадян», - заявив Перший віце-прем'єр-міністр.

«Те, що відбулося вчора ввечері, те, що відбувається сьогодні, виходить за межі будь-яких законів, Конституції України, тобто фактично відбувається цинічна демонстративна агресія по відношенню до тих, хто захищає інтереси України. Я ще раз кажу: мене зухвалість і цинізм в цій ситуації шокували».

Замість післямови. За інформацією, яку ми дізналися за цей день, формальною підставою для порушення кримінальної справи і подальших маски-шоу стала заява до СБУ ради директорів РУЕ. Комерційної структури, яка навіть не є українською.

Нагадаємо, що саме цю стркутуру Президент Ющенко публічно називав корумпованою. Більш того, щодо неї, якщо вірити його словам, наш гарант навіть звертався до ФБР США.

Що змінилося із тих пір? Чому керівники СБУ публічно, без будь-яких легалізованних у законному порядку, результатів слідства, називають керівників уряду, сформованого на підставі волевиявлення народу України - організованною злочинною групою? Чому і за яким правом слідчий накладає арешт на газ, який використовується для виконання міжнародних зобов'язань нашої держави із транзиту? Чому і за яким правом проти беззбройних громадян України застосовують озброєний антитерористичний спецпідрозділ? Що, ми, українські громадяни, виборці й платники податків вже прирівняні чиновниками СБУ, які живуть за наш кошт, до терористів?

Зветаємо вашу увагу й на те, що за цим усім із Печерських пагорбів спокійно спостерігають і Генпрокурор, і Президет України, які зобов'язані нами, виборцями, захищати наші законні права.

Чи ми - ніщо й ніхто у порівнянні із Фірташем та його бізнес-інтересами?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.