Маски-шоу триває. Слідству постанова суду - ніщо

Автор/джерело -  © Аратта Україна



Дата публiкацiї - 5.03.2009 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6805

Слідчі СБУ використовучи озброєний антитерористичний сецпідрозділ “Альфа” провели вилучення документів “Укртрансгазу”, попри учорашнє рішення суду про призупинення слідчих дій.

Слідчі Служби безпеки України проводять слідчі дії в приміщенні «Укртрансгазу».

Як повідомив прес-центр СБУ, слідчі зайшли до «Укртрансгазу» з метою вивчити відповідну документацію.

Як підкреслили в СБУ, ці дії проводяться в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом привласнення 6,3 млрд. кубометрів газу посадовими особами НАК «Нафтогаз України».

Як зауважили у прес-центрі, всі дії слідчих відбуваються виключно в рамках чинного законодавства.

Керівник юридичного департаменту Нафтогаз України Сергій Давиденко повідомив, що дії працівників СБУ порушують постанову Шевченківського районного суду про призупинення слідчих дій.

За словами його заступника Лариси Колесник, слідчому було вчора направлено постанову суду, але разом з тим співробітників НАК продовжують викликати на допити.


Як повідомлялося раніше, слідчим управлінням СБУ 2 березня було порушено кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном, а саме – більш як 6 млрд. кубометрів природного газу на суму 7 млрд. 500 млн. грн. шляхом зловживання службовими особами НАК «Нафтогаз України» своїм службовим становищем. У рамках справи було затримано заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька.

4 березня в прес-службі «Нафтогазу» заявили, що невідомі люди в чорній камуфляжній формі у і масках увірвались у будівлю НАК в Києві.

Пізніше у прес-центрі СБУ повідомили, що в офісі НАК «Нафтогаз України» в Києві співробітники СБУ проводять слідчі дії в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 млрд. кубометрів природного газу. При цьому у прес-центрі пояснили, що присутність бійців «Альфи» обумовлена виключно охороною слідчих, «оскільки із вчорашнього дня відбуваються спроби блокування розслідування».

Увечері 4 березня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що конфлікт навколо НАК «Нафтогаз України» виник не через протистояння Президента та прем’єра, а є наслідком боротьби за 11 млрд. кубометрів газу.

«Вони хотіли, безумовно, застосувати всі свої важелі впливу, включаючи і силові структури, для того, щоб не розстатися з 11 млрд. кубометрів газу і 5 млрд. дол. як наслідок. Це очевидно. І якщо хтось думає, що це боротьба особистостей, то це банальна боротьба корупційної групи за гроші, які їм не належать», - наголосила Тимошенко.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.