А як у них? Німецького нардепа миттю позбавили недоторканості

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 6.03.2009 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6818

Важкі звинувачення проти депутата Бундестагу від Соціал-демократичної партії Йорга Таусса. Прокуратура в Карслруе розслідує справу щодо ймовірної причетності 55-річного німецького політика до дитячої порнографії.

Комісія Бундестагу з імунітету зібралась у четвер зранку і вже в обід ухвалила скасувати недоторканність члена фракції СДПН. Одразу ж після цього в квартирі та офісі народного обранця проведено обшук. Таусс, який залишається членом парламентського комітету з освіти, заявив, що не може збагнути висунутих обвинувачень. "Я спокійно чекатиму",- сказав він і додав, що "роками займається цими колами".

Медіа-спікер і відповідальний за Інтернет

За даними "Шпігеля", слідство почалося з подачі прокуратури міста Бремерхафен. Начебто в одного з обвинувачених у поширенні дитячої порнографії виявили два номери мобільних телефонів Таусса, а також його домашню адресу в Берліні.

Йорг Таусс був спікером фракції соціал-демократів з медійної політики і до його посадових функцій входить також боротьба з дитячим порно в Інтернеті.

Від “Аратти”: а тепер звернемося до досвіду українського демократичного парламентаризму.

Якщо у ФРН для позбавлення депутатської недоторканості достатньо подання регіонального прокурора та рішення профільного Комітету парламенту, то в Україні, аби виконати аналогічну процедуру потрібно: подання Генерального прокурора, позитивне рішення профільних Комітетів парламенту, рішення ради фракцій про постановку питання у порядок денний, рішення Верховної Ради України, ухвалене більшістю на пленарному засіданні, якщо питання поставлене на порядок денний.

Чи не тому у стінах парламенту за значками народних обранців ховаються особи із кримінальним минулим? Адже, за всю новітню історію українського парламентаризму випадків позбавлення недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності було лише декілька, і всі, що характерно, - як інструмент політичних розборок.

Про позбавлення ж себе від гіпертрофованих недоторканності та пільг народні обранці полюбляють лише базікати у часи передвиборчих лохотронів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.