Президент звільнив першу партію космольончиків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.03.2009 17:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6819

Президент Віктор Ющенко своїм Указом скасував низку розпоряджень голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького про призначення кількох своїх заступників.

Про це сьогодні повідомив керівник Секретаріату Глави держави Віктор Балога.

За його словами, це рішення Президента стало ще одним кроком, спрямованим на нормалізацію ситуації у Києві. Він має на меті підвищити ефективність роботи столичної влади, значно посилити керованість економічними процесами в місті.

«Розглянувши підготовлені Секретаріатом пропозиції, Президент без жодних вагань підписав відповідний Указ. Главу держави обурив той факт, що міський голова призначав своїх заступників усупереч законодавству, без належного обґрунтування необхідності цих призначень, керуючись виключно своїми особистими симпатіями. Указ є чіткою вказівкою Черновецькому на те, що КМДА - не місце для працевлаштування потрібних людей чи власних друзів, а всі кадрові призначення повинні відбуватися тільки для забезпечення продуктивного управління міським господарством. У той час, коли в бюджеті міста немає грошей на фінансування пріоритетних програм життєдіяльності Києва, коли Президент на чверть скоротив штат підпорядкованих йому структур, тримати в КМДА дюжину заступників голови є, делікатно кажучи, безвідповідально і марнотратно». - зазначив Балога.

Балога повідомив, що під дію Указу підпадають тепер вже колишні заступники голови КМДА Д.Басс, В.Журавський, Б.Стичинський, В.Головач і О.Луцький. Міський голова може запропонувати на розгляд Президента своє бачення того, як оптимізувати керівну ланку міської держадміністрації, у тому числі й зробити кадрові пропозиції.

«Однак ці рішення мають бути пророблені комплексно, а не взяті зі стелі. Головна вимога – в Києві має бути мобільна, гнучка, дієздатна влада, а не армія чиновників. Тільки менеджери високого фахового рівня здатні розв'язати складні проблеми, в яких сьогодні тоне столиця», – наголосив Глава Секретаріату Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.