Суддя-посівальник вже відпочиває на нарах

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.03.2009 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6821

Затриманого вчора колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича сьогодні вранці доставили до Києва.

Як повідомили у прес-центрі Служби безпеки, його утримуватимуть в одному з СІЗО.

Співробітники СБУ затримали Зварича вчора ввечері у Львові на горищі одного з житлових будинків.

Як повідомив один з учасників спецоперації, після отримання оперативної інформації про можливе переховування колишнього судді в будинку його тещі силовики під виглядом пожежних підігнали до будинку пожежну машину і за допомогою спецдрабини через балкон проникли у будинок. Втікаючи від бійців «Альфи», екс-суддя намагався через горище вилізти на дах і втекти, проте був затриманий. На момент затримання в будинку перебували також теща і дружина Зварича.

У грудні минулого року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти екс-судді Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ і Генпрокуратури вилучили 1 мільйон доларів і 2 мільйони гривень.

Водночас сам Зварич заявив, що «кримінальна справа проти нього сфабрикована».

18 грудня Верховна Рада дала згоду на його звільнення з посади та арешт.

Заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявляв, що Генпрокуратура перевіряє версію про знищення Зварича, оскільки його смерть могла бути вигідна багатьом.

За даними ЗМІ, Зварич подав два позови до Львівського окружного адмінсуду. В одному з них він просив скасувати постанову Верховної Ради про звільнення його з посади судді Львівського апеляційного адмінсуду, мотивуючи це тим, що суд ще не назвав його винним у хабарництві, тож немає підстав звільняти його з посади.

Інший позов стосується скасування постанови Печерського районного суду Києва про надання дозволу на затримання й арешт Зварича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.