Хорошковський використовує “Альфу” по-понятіям

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.03.2009 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6831

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов закликає першого заступника глави СБУ Валерія Хорошковського розібратися, в яких, передбачених законом випадках, СБУ може використовувати спецпідрозділ “Альфа”.

Про це Турчинов заявив сьогодні журналістам.

На думку Турчинова, Хорошковський використовує антитерористичний спецпідрозділ не за призначенням, а в особистих інтересах.

«Хорошковський вже достатньо довго працює в СБУ, йому потрібно в першу чергу припинити скоювати злочини і вивчити, в яких випадках використовується спецпідрозділ «Альфа», який є антитерористичним і використовується для боротьби з тероризмом. У Кабінеті Міністрів терористи не відмічені і, я думаю, що якщо пан Хорошковський спробує свої особисті питання і свої комерційні інтереси продовжувати вирішувати за рахунок використання спеціальних підрозділів, це питання знаходиться виключно в площині кримінальної відповідальності», - сказав Турчинов.

У свою чергу, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, коментуючи, на прохання журналістів, заяву Хорошковського про те, що СБУ може вилучити необхідні документи в Кабміні за допомогою спецпідрозділу «Альфа», також порекомендував Хорошковському вивчити Закон про СБУ.

«Я рекомендував би Хорошковському вивчити Закон про СБУ і дізнатися про те, що «Альфа» - антитерористичний підрозділ, який в установленому порядку може притягуватися до силових акцій і не передбачає того, про що мріє в своїх юнацьких намірах пан Хорошковський», - пояснив він.

Луценко також відзначив, що в Управління державної охорони заявок на посилення охорони будівлі уряду не поступало.

Нагадаємо, Хорошковський заявив, що Служба безпеки вже побувала в Кабінеті Міністрів і залишила там повідомлення про те, що розраховує одержати від уряду «газові документи».

Минулого тижня Хорошковський попередив, що якщо Служба безпеки України не одержить матеріали про розмитнення газу «РосУкрЕнерго» і переведення його з транзитного до іншого статусу, то спецпідрозділ «Альфа» може з’явитися в будівлі Кабінету Міністрів. За його словами, частина документів по газу знаходиться у Першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова.

Прем'єр Росії Володимир Путін зазначив вчора, що силова акція, яка триває у Києві навколо "Нафтогазу" - шкодить міжнародному іміджу України, як партнера і примушує Москву шукати обхідних шляхів простачання енергоресурсів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.