БЮТ відмовився брати участь у виборах до Тернопільської облради

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.03.2009 05:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6839

Блок Юлії Тимошенко заявив, що не братиме участі у виборах до обласної ради Тернопільської області, оскільки вважає їх “фарсом, організованим Балогою”.

Правоохоронці стримують прихильників БЮТ під час застосування останніми сили проти ПОРИ та інших політичних партій, які намагаються звільнити проїзд від друкарні, де друкувалися виборчі бюлетені. Фото - forum.te.ua

Проведення виборів в Тернополі є порушенням закону, оскільки вони скасовані Верховною Радою України та мають відповідне роз’яснення Центральної виборчої комісії, йдеться у заяві прес-служби блоку.

В умовах кризи будь-які позачергові вибори небезпечні, непотрібні та дестабілізують ситуацію, наполягають у БЮТ.

”По суті, сьогодні Тернопільщина стала заручником клану Балоги, який намагається провести до місцевої ради свої корумповані інтереси. Інших серйозних та обґрунтованих причин проведення виборів не було і немає.

Саме на цих псевдовиборах Балога і Ко намагатимуться випробувати найбрудніші технології з фальсифікацій голосування. На Тернопільщині – на землі, люди якої завжди віддавали беззастережну перевагу демократичним цінностям та ідеалам, хочуть випробувати машину для обдурення людей та нехтування їх думкою.

Ми закликаємо всіх наших прихильників та всіх, кому небайдужа доля Тернопільщини, не брати участі у фарсі під назвою «тернопільські вибори».
Водночас, вважаємо за необхідне зазначити, що ми знайдемо сили і ресурси для того, щоб захистити демократію на Тернопільщині і відновити справедливість у регіоні”.

Окружний адмінсуд Києва і апеляційний суд Львова дозволили проводити вибори в Тернопільську облраду

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував свою постанову від 12 березня про заборону проводити 15 березня позачергові вибори до Тернопільської обласної ради.

Таким чином, суд задовольнив клопотання Тернопільської обласної організації ВО Свобода, передає прес-служба організації.

Ухвалою від 12 березня було заборонено Державному казначейству України здійснювати фінансування позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради, а також Тернопільської виборчої комісії, всім дільничним виборчим комісіям здійснювати будь-які дії, спрямовані на організацію, підготовку і проведення 15 березня 2009 року позачергових виборів та використовувати кошти з державного бюджету для їх проведення.

"Ухвала суду виконується негайно в порядку, встановленому законом для виконання судових рішень. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання і не перешкоджає її виконанню", - йдеться в повідомленні Свободи.

Практично одночасно з ним Львівський апеляційний суд зобов'язав Тернопільську територіальну виборчу комісію провести позачергові вибори до Тернопільської обласної ради в неділю, 15 березня.

БЮТ силою блокував вивезення бюлетенів з типографії. Фото - forum.te.ua

Напередодні БЮТ силою блокував вивезення бюлетенів з типографії

Більше 10 вантажівок з бюлетенями, які в п’ятницю, 13 березня 2009 року вивозилися з друкарні на дільниці, були заблоковані прихильниками БЮТ, депутатами міської, обласної та Верховної Ради від цієї політичної сили. Кілька годин політичні інтригани чинили протизаконня, не даючи автомобілям відвести документи на дільниці, де їх очікували, повідомляє forum.te.ua.

БЮТівці не лише блокували виїзд, але й застосовували силу проти представників політичних партій, а також правоохоронних органів. До речі, останні на ситуацію вплинути не могли, - свої протизаконні дії представники БЮТ закривали депутатськими посвідченнями та мандатами депутатів ВРУ. А ні прохання членів ТВК, а ні роз’яснення правоохоронців, для представників БЮТу не мали ніякого значення.

"Своїми діями прихильники Юлі Тимошенко намагалися чинити спробу зриву виборів в Тернопільській області, блокуючи вивіз бюлетенів на дільниці. За інформацією наявною в нас, - це спланований сценарій зриву виборів, очолюваний народним депутатом від БЮТу Василем Деревляним, який був присутній там і керував цією провокацією", – коментує голова виконкому Тернопільської обласної організації партії «ПОРА» Назар Зелінка.

Громадянська партія «ПОРА» спільно з іншими політичними силами та правоохоронними органами, які на прохання ТВК таки втрутилися в ситуацію, розблокували виїзд з друкарні виштовхавши заблоковані автомобілі з виїзду, що дало змогу автомобілям з бюлетенями покинути територію поліграфічного підприємства.

За словами голови ТВК Наталії Чуйко – «Автомобілі з бюлетенями до дільниць вивозились в супроводі правоохоронців, дані яких записували, аби не допустити провокацій. Тому говорити про порушення виборчого законодавства з сторони ТВК – є брехнею»


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.