Німецьке пиво родом з… Умані

Автор/джерело -  © “Прес-Центр”



Дата публiкацiї - 16.03.2009 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6846

ВАТ “Уманьпиво” закупило німецьку лінію з виробництва пива, і з 10 лютого перші партії пінного напою під назвою “Waissburg” вийшли у світ.

Уманські пивовари навчилися виробляти справжнє німецьке пиво

Як розповідає голова правління ВАТ "Уманьпиво" Анатолій Кисіль, для випуску нового пива завод витратив 1,5 млн євро на нове німецьке обладнання, його монтаж і будівельні роботи.

– Наше підприємство купило рецептуру німецького пива і уклало договір з німецькою фірмою. Її головний технолог Сандра Торманн з броварської династії Торманн за контрактом півроку проводила навчання персоналу щодо технології виготовлення пива, – розповідає технічний директор ВАТ "Уманьпиво" Ігор Кисіль. – Пиво "Waissburg" двох видів, світле і лагерного типу, випускається у літрових ПЕТ-пляшках і постачається у Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку, Одеську, Кіровоградську, Київську та Житомирську області.

– Зараз на "плечах" підприємства – банківський і товарний кредити. Криза, безперечно, стримує можливості пивзаводу, але принаймні ми не зменшуємо обсягів виробництва продукції, – каже Анатолій Іванович. – Поки що ми не маємо змоги випускати це пиво у скляних пляшках, адже на виробництво фірмової скляної пляшки підприємству потрібно витратити близько мільйона гривень. Сподіваємось, невдовзі нам це вдасться зробити.

* * *

Уманський пивзавод заснований у 1878 році. У 1910 році підприємство виготовляло пиво баварських і чеських сортів. У період Великої Вітчизняної війни були зруйновані всі цехи й виробничо-підсобні приміщення заводу, повністю знищене устаткування. Після звільнення Умані від німецько-фашистських загарбників з березня 1944 р. почалося нове відродження підприємства. З 1950 р. завод почав поступово збільшувати потужності виробництва пива. Наразі підприємство випускає пиво марок "Дніпровське золотисте", "Жигулівське" тощо. Із лютого 2009 року завод випускає "Waissburg" – пиво за німецькими рецептами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.