Балозі знову наснилася Тимошенко із... Космосом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.03.2009 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6847

Головний клерк гаранта угледів таємний космічний союз Тимошенко, як спосіб кришування беззаконня у КМДА.

Секретаріат Президента України зажадав від Кабінету міністрів і Київської міської державної адміністрації невідкладного звіту про виконання доручень Глави держави, які були зроблені 4 березня під час наради щодо проблем Києва та роботи міської влади.

Про це сьогодні повідомив керівник Секретаріату Віктор Балога, повідомляє прес-служба.

За його словами, Президент Віктор Ющенко доручив уряду визначити конкретні заходи на реалізацію Києвом функції столиці, проаналізувати виконання бюджету міста та підготувати пропозиції для усунення виявлених проблем, розробити законодавчі ініціативи для розмежування повноважень органів місцевого самоврядування і державних адміністрацій. КМДА має прозвітувати Главі держави про те, як виконано його доручення про негайне припинення дії резонансних актів міської влади, зокрема, про запровадження платної медицини та нових місцевих зборів, а також про підготовку проектів рішень щодо обґрунтованого розміру житлово-комунальних тарифів.

«Столичне начальство й міський голова Леонід Черновецький даремно сподіваються, що їм вдасться уникнути жорсткої та принципової розмови про реальний стан справ у Києві. Проблем у столиці не поменшало, у тому числі й у тих сферах, які стали предметом гострої критики Глави держави. Криза захоплює у столиці все нові плацдарми, однак єдиною помітною дією київського голови за останній час стали не швидкі антикризові рішення, а потішні співи на гумористичному шоу. Проте КМДА має бути не театром одного актора, а ефективним, відповідальним органом влади, який працює виключно в інтересах київської громади. Анекдотами зі сцени бюджет не наповниш, тепло в квартирах не збережеш і дороги не залатаєш».

Балога нагадав, що Президент вже звільнив кількох заступників голови Київської міськдержадміністрації. Це кадрове ущільнення має на меті оптимізувати роботу КМДА, прискорити прийняття необхідних для міста рішень. Глава держави готовий зробити й інші управлінські кроки для наведення ладу в столиці.

Керівник Секретаріату Президента переконаний, що кризова ситуація у Києві давно стала підставою для негайного розгляду на засіданні Кабінету міністрів. Саме до компетенції уряду належить визначення, наскільки якісно і повно виконує КМДА функцій виконавчої влади в столиці, тим більше, що системні прорахунки в управлінні мегаполісом очевидні та зрозумілі. Однак Кабмін виявляє дивовижну апатію до проблем Києва, у тому числі й до незаконних і свавільних ініціатив столичного градоначальника.

«Причина цього проста: особисто у Прем'єр-міністра Тимошенко з Черновецьким мир і любов. І без окулярів видно, що вся викривальна риторика «сердечних» на адресу київської влади раптово згорнулася. Втім, нічого дивного не відбулося, бо між собою домовилися двоє популістів, які до того ж побудували цей союз на взаємній корисливій зацікавленості».

На думку Глави Секретаріату Президента, уряд має без зволікань обговорити увесь комплекс проблем, пов'язаних із діяльністю КМДА, і прийняти адекватні рішення. Немає жодних перешкод для того, щоб скликати цю спеціальну нараду вже найближчими днями. У разі, якщо таке засідання Кабміну не відбудеться через особисту протидію з боку Прем'єра Тимошенко, тоді стан справ у Києві може бути розглянутий на спеціальному засіданні Ради національної безпеки і оборони.

«Не маю особливих надій на те, що Кабінет міністрів займеться кризою в столиці, бо Тимошенко та Черновецький нещодавно на особистій зустрічі уклали мирову угоду і домовилися допомагати один одному. Усі поодинокі випади на адресу київської влади - всього лише бутафорія. Якщо засідання уряду з критичним аналізом становища, в якому опинився Київ, все ж не відбудеться, тоді будуть знайдені інші способи впливу на столичне керівництво. Зокрема, апелюватиму до Президента про скликання РНБО, яка на сьогодні єдина здатна дати всебічну й безсторонню оцінку стану справ у Києві», - підкреслив Балога.

Замість післямови. Вже давно помічено, що пам'ять у президентських клерків з'являється й зникає у залежності від вимог ( викликів) поточного моменту.

І випадок із столичним головою - є абсолютно типовим прявом цього явища у публічній діяльності СП.

Спеціально для клерків гаранта, нагадаємо, що саме за ініціативою БЮТ, яка була підтримана блоком НУ-НС, перевибори столичного міського голови були однією із принципових позицій передвиборчих програм цих сил на дострокових парламентських виборах.

Нагадаємо також, що СП на чолі із гарантом особисто, були категорично проти виконання цього зобов'язання правлячої більшості перед виборцями. Більш того, у нетрях Банкової було запущено план протидії переобранню Черновецького ( у вигляді злочинних маніпулятивних технологій та підкупу виборців), що на тодішню думку Балоги мало стати "Сталінградом для Тимошенко".

Натомість, клерки із Банкової, "Сталінград" зробили насправді не для Тимошенко, а для мільйонів киян. В тому числі - й для себе, бо кришування Космосу зробило його ще більш зухвалим й відвертим бєзпрєдєльником.

Нагадаємо також, що за ініціативою БЮТ і на парламентському й на урядовому рівнях були проведені розслідування зловживань очільника столичної КМДА, які виявили космічні масштаби розкрадань коштів і майна громади: киян буквально обчистили на мільярди гривень. І що? Та нічого. Наш гарант дуже просто відповів на цей "виклик" - зробив висновки ревізій таємними... від мільйонів киян. Без жодних наслідків для мера.

Але, про це Балога, звісно - не пам'ятає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.