Клерки гаранта полюбляють публічно збрехати

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.03.2009 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6853

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що СБУ в даний час не розслідує кримінальних справ за звинуваченням у державній зраді відносно представників вищого керівництва України.

Про це він заявив, виступаючи в парламенті зі звітом про стан функціонування і кадрового забезпеченнч СБУ і управління майном, яке забезпечує її діяльність.

"Хотів би підкреслити: СБУ не розслідує жодної кримінальної справи по звинуваченню в державній зраді відносно нікого з вищого керівництва України", - сказав Наливайченко.

Кажучи про звинувачення Секретаріатом Президента прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в держзраді, голова СБУ відзначив: "Жодні підтвердження державної зради не виявлені".

Він також офіційно підтвердив, що подав Президентові Віктору Ющенку проект указу про звільнення Тиберія Дурдинця з посади заступника голови СБУ.

Наливайченко повідомив що нардепи не причетні до діяльності сепаратистів Підкарпатської Русі.

"У цій кримінальній справі немає жодних офіційних підтверджень або доказів про причетність будь-якої посадової особи до діяльності саме цього угрупування", - зазначив Наливайченко.

Також він підкреслив, що СБУ має в розпорядженні інформацію про зовнішнє фінансування сепаратистської організації глави Сойма (парламенту) Підкарпатської Русі протоієрея Димитрія Сидора. Водночас Наливайченко не уточнив звідки ззовні фінансувалися сепаратисти і які заходи вживатимуться СБУ для недопущення подібних прецедентів у майбутньому.

Між тим, Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко закликає голову Служби безпеки України Валентина Наливайчекна в триденний термін внести до Верховної Ради подання на звільнення Валерія Хорошковського з посади заступника голови СБУ.

Про це він заявив, виступаючи в парламенті.

"Абсолютно очевидно, що не може бути першим заступником голови СБУ гривневий мільярдер. Абсолютно очевидний конфлікт бізнес-інтересів", – наголосив Гриценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.