Столичний дерибан. У Космоса засвербіли рученятка на державний виш

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.03.2009 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6855

Космольончики розпочали рейдерську атаку на державний виш, який знаходиться на “золотоносних” землях Печерська.

Фракція БЮТ у Київраді вважає, що чинна столична влада почала рейдерську атаку на державний вищий навчальний заклад "Академія муніципального управління".

Про це свідчать відповідні документи, які є у розпорядженні фракції, повідомляє прес-служба БЮТ у Київраді.

"Мова йде про бажання команди мера Києва Леоніда Черновецького передати приміщення Академії муніципального управління в оренду комерційним структурам внаслідок неможливості цього вищого навчального закладу сплачувати нову "ринкову" вартість оренди в розмірі близько 300 грн./кв.м., встановлену Головним управлінням комунальної власності Києва", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За словами секретаря постійної комісії Київради з питань освіти і науки бютівця Олексія Давиденка, команда Черновецького вирішила відбирати в Академії лише за оренду більше 90 мільйонів гривень, в той час як сума усіх надходжень від її платних послуг складає вп'ятеро менше.

"Єдину орендну ставку 308 грн./кв.м. державний ВУЗ має сплачувати не тільки за навчальні корпуси, але й за майстерні, гаражі, сараї, навіси та сміттєзбірники. Це особливо дивує, якщо згадати історію місячної давності, коли Бессарабський ринок здали в оренду під створення магазину втричі дешевше - по 100 грн./кв.м., а його підвал - і того менше, по 50 грн./кв.м. А тут мова йде про навчальний заклад", - наголосив Давиденко.

БЮТ попереджає Черновецького про те, що це спричинить зупинку навчального процесу для 5000 студентів та, як наслідок, загрозу звільнення майже для 1000 педагогічних працівників Академії.

"На сьогоднішній день проект рішення "Про подальше використання об'єктів, які перебувають в оперативному управлінні Академії муніципального управління" вже підписаний першим заступником мера й проходить останні погодження у КМДА. Це означає, механізм знищення освітянської галузі Києва запущений", - додав Давиденко.

Від “Аратти”: нагадаємо, що незаконні та антиконституційні акти столичної КМДА вже були предметом суворої розмови у Президента Ющенка.

Наразі крапку у ній ще не поставлено: за дорученням гаранта правоохоронці вивчають нормативотворчість команди космічного дерибану аби надати їй належну правову оцінку.

Проте, як бачимо, на Хрещатику Банкову, м'яко кажучи, мало празнують. Бо щось не помітно а ні активної ліквідації заборгованості за спожитий газ, а ні, бодай, призупинення дерибану комунальної власності.

Як і не помічено й принципової позиції ГПУ, яка, згідно із вимогами чинного законодавства, мала б першою відреагувати на зазіхання ватаги клептоманів. Чи пан Медведько чекає, поки тисячі студентів вийдуть на вулиці?

А може це й є план дестабілізації ситуації у столиці, який, як подейкують, мріють втілити у життя клерки гаранта? І всі ці "суворі розмови" та "правові оцінки" - лише шумова завіса, дешевенький фарс для соціуму, який має приховати справжні наміри сценаристів, замовників та виконавців "ГКЧП - 2009"?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.