Розвідники заявили, що Наливайченко трохи прибрехав. Можуть довести у суді

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.03.2009 23:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6857

Служба зовнішньої розвідки України не надавала СБУ жодних матеріалів щодо ознак державної зради в діях прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомила у прес-служба Служби зовнішньої розвідки України.

Як підкреслили в СЗР, інформація, що прозвучала під час звіту керівника СБУ Валентина Наливайченка у Верховній Раді стосовно перевірки минулорічних матеріалів про нібито наявність у діях прем’єра ознак державної зради і про надання Службовою зовнішньої розвідки України якихось матеріалів з цього питання, не відповідає дійсності.

«Служба зовнішньої розвідки не надавала ініціативно Службі безпеки України ніяких матеріалів про нібито наявність у діях прем’єра ознак державної зради”, - сказали в прес-службі.

За її даними, 29 серпня 2008 року саме т.в.о. голови СБУ Наливайченко звернувся до СЗР з проханням надати інформацію із зазначеного питання. У відповіді СЗР України з цього приводу йшлося про відсутність таких матеріалів, поінформували в прес-службі.

«У зв’язку із висловленим Служба зовнішньої розвідки України висловлює занепокоєння з приводу того, що голова СБУ «ввів в оману” Верховну Раду, і залишає за собою право звернутися до суду та надати у разі необхідності оригінали відповідних документів згідно з чинним законодавством», - заявили в прес-службі СЗР.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 17 березня, Наливайченко заявив, що СБУ не веде жодної кримінальної справи щодо державної зради прем’єр-міністра Тимошенко.

«Тому, - сказав він, - немає жодних об’єктивних підстав говорити навіть про це».

При цьому Наливайченко зазначив, що СБУ у серпні 2008 року почала перевірку щодо звернення Секретаріату Президента та матеріалів, наданих Службою зовнішньої розвідки України, щодо ознак державної зради в діях прем’єр-міністра України.

«Жодного підтвердження або доказу державної зради не виявлено на сьогодні», - наголосив Наливаченко.

Він додав, що твердження, які наводилися у зверненні, спростовані.

Між тим, клерк гаранта вперто наполягає на своєму: Тимошенко - зрадниця і погрожує пожалітися гаранту.

«Тема зради прем'єр-міністром Тимошенко національних інтересів України ще далеко не вичерпана і має вельми широке підгрунтя для продовження». - так сьогодні прокоментував висловлювання Голови Служби безпеки Наливайченка заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський.

Він наполягає, що всі його заяви про втілення Тимошенко в нашій країні політичних і економічних сценаріїв правлячих кіл однієї з сусідніх країн побудовані на інформації з надійних джерел, достатньо обгрунтовані і підтверджені реальними подіями.

Кислинський вказав, що йому не відомі істинні мотиви й обставини, які спонукали керівника СБУ уникнути підтвердження обгрунтованості звинувачень на адресу Тимошенко. На його переконання, Служба безпеки повинна ретельно проаналізувати діяльність нинішнього Прем'єра, яка прямо спрямована на реалізацію політичних і економічних інтересів сусідньої країни. Йдеться, зокрема, про конкретні плани дестабілізації суспільно-політичної ситуації в нашій країні, зазіхання на українську газотранспортну систему, об'єкти енергетики, стратегічні підприємства, ліквідні банки, засоби масової інформації. У цих сценаріях прямо чи опосередковано задіяна як сама Тимошенко, так і БЮТ чи його парламентські сателіти.

Заступник Глави Секретаріату підкреслив, що доповість Президенту про свої наступні кроки щодо підтвердження фактів діяльності вказаних осіб всупереч інтересам нашої держави.

«У разі, якщо Глава держави не погодиться з моїми оцінками, я подам заяву про відставку. Це - чесна і відповідальна позиція», - сказав Кислинський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.