НСНУ буде розпущено через банкрутство?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.03.2009 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6871

Партія “Народний союз “Наша Україна”, очолювана Президентом Віктором Ющенком, через проблеми з фінансуванням відправляє всіх співробітників своїх регіональних виконкомів, включаючи їхніх керівників, у неоплачувані відпустки.

Про це пише "Дєло", яке має лист, розісланий центральним комітетом НСНУ її обласним функціонерам, у якому повідомляється про необхідність розпустити керівні органи на 15 днів.

Згідно з документом, "Наша Україна" має заборгованість по зарплаті перед співробітниками виконкомів, також вона не в змозі погасити податкові й орендні платежі.

Якщо фінансові проблеми не будуть вирішені до 1 квітня, центральний комітет партії обіцяє "вживати дії в рамках норм чинного законодавства".

Як пояснюють юристи, у цьому випадку законодавство передбачає оголошення про ліквідацію юридичної особи і продаж її майна для розрахунків за боргами.

Якщо ж НСНУ знайде можливість для виплати зарплати, вона може скоротити більшість співробітників виконкомів, зробивши їх наявними лише на папері. У будь-якому випадку зв'язок між центральним апаратом і місцевими осередками буде втрачений, що фактично означає припинення існування партії як єдиного організму.

Такий сценарій може бути на руку прихильникам Ющенка, які підтримують об'єднання НСНУ з партією голови секретаріату Віктора Балоги.

Виконувач обов'язків голови Центрального виконавчого комітету НСНУ Олександр Ропотенко (його підпис стоїть під згаданим листом) повідомив, що проблеми з фінансуванням партії тривають уже кілька місяців. В свою чергу, заступник голови партії Зіновій Шкутяк сказав, що не в курсі цієї проблеми.

Минулого тижня прес-служба НСНУ направила відкритий лист Ющенку з проханням вирішити проблеми з фінансуванням, тому що "четвертий місяць співробітникам партії не платять зарплату, а в центральному офісі виключили світло й опалення...".

Як розповіла головний редактор сайту НСНУ Галина Плачинда, "поки ми не отримали жодної відповіді від президента, але, оскільки лист був відправлений 7 березня, а за законом на відповідь дається місяць, ми продовжуємо сподіватися на відповідну реакцію".

За словами джерела в НСНУ, перебої з фінансуванням почалися після того, як на з'їзді 17 січня головою партії був обраний Віктор Ющенко замість В'ячеслава Кириленка.

Останньому, як стверджує джерело, вдавалося забезпечувати безперебійне фінансування партії, підтримуючи контакти з представниками великого бізнесу.

Крім того, на фінансуванні НСНУ позначилося виключення з Ради партії Миколи Мартиненка, Олександра Третьякова і деяких їхніх соратників. Третьякова пов'язують із головою групи "Приват" Ігорем Коломойським, якого довгий час називали одним із головних фінансистів "Нашої України".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.