Тернопільська обрада поспіхом зібрала сесію. Із порушеннями чинного законодавства

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.03.2009 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6872

Відбулося перше пленарне засідання новообраної Тернопільської обласної ради, скликане обласною територіальною виборчою комісією.

У ньому взяли участь 99 депутатів із 120. Не брали участі в роботі сесії представники БЮТ.

Голова Тернопільської обласної ТВК Наталя Чуйко зачитала прізвища депутатів, які увійшли до новообраної обласної ради, а також повідомила, що депутати Ярослав Джоджик (народний депутат від УНП), Петро Манздій та Андрій Присяжний (депутати міської ради від НСНУ) склали свої мандати. Також відмовився від мандату представник ВО «Свобода» Василь Павук (сільський голова з села Шибалин).

Замість них депутатами облради стали Ігор Вардинець (УНП), Євген Дудка та Степан Турецький (НСНУ), Володимир Карпінський (ВО «Свобода»).

Сьогодні на засіданні сесії було обрано президію облради, до якої увійшли Олексій Кайда (ВО «Свобода»), Сергія Таращевський ("Єдиний центр"), Петро Гоч (Партія регіонів), Володимир Болєщук (блок УНП).

Наступне пленарне засідання новообраної Тернопільської облради відбудеться сьогодні по обіді.

Між тим, БЮТ заявляють про нелегітимність сьогоднішньої сесії новообраної Тернопільської обласної ради.

Як зауважив у розмові з кореспондентом УНІАН перший заступник голови Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Володимир Бойко, згідно із законом “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, обрані депутати мають 20 днів на те, щоб відмовитися від мандату.

“Відповідно, впродовж 20-ти днів не можна було скликати сесію. Окрім цього, розпорядження про скликання сесії має бути опубліковано за 10 днів до її проведення із вказівкою часу і місця проведення. А якщо Чижмарь (голова облдержадміністрації, №1 в списку кандидатів у депутати облради від партії “Єдиний центр” ) приймає собі рішення про проведення сесії, а підконтрольна ТВК виконує його забаганку, – то це є самоуправство. Злочин, який може призвести до узурпації влади”, – наголосив Бойко.

Він також вважає, депутати сьогодні на сесії з порушенням обрали президію облради.

“До складу президії мають входити голова облради, його заступники, голови постійних комісій. До обрання голови обради засідання має вести голова ТВК. А вийшло так, що прийшли в раду депутати, які навіть не знають, що і як потрібно робити”, – вважає Бойко.

Крім того, перший заступник голови Тернопільської облорганізації ВО “Батьківщина” повідомив, що сьогодні передав керівникам обласної прокуратури та обласного управлінням міліції ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, в якій, за його словами, йдеться про заборону “вчиняти дії, спрямовані на визнання обраних депутатів”. “Тоді як сьогодні цей процес було продовжено”, – зазначив Бойко.

За його словами, до правоохоронних органів він передав лише ухвалу суду, без жодних звернень із закликами дати правову оцінку діям тервиборчкому. “Ухвалу я заніс для інформування. А вони вже мають повноваження, щоб реагувати, це робота правоохоронний органів”, – пояснив Бойко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.